Tekno Takip

Diablo Immortal, Çıkışından Bu Yana 24 Milyon Dolar Kazandırdı

Ulaş Utku Bozdoğan: Diablo Immortal, Çıkışından Bu Yana 24 Milyon Dolar Kazandırdı 1

Diablo Immortal, Appmagic‘e göre piyasaya sürülmesinden iki hafta sonra Blizzard’a yaklaşık 24 milyon dolar kazandırdı. Oynaması ücretsiz oyunun aynı zaman diliminde neredeyse 8.5 milyon kez indirildiği ve indirmelerin yüzde 26’sının ABD kaynaklı olduğu belirtildi. Blizzard’ın Diablo Immortal’dan elde ettiği gelirin büyük kısmının da Amerika’dan geldiği ifade ediliyor. Şimdiye kadar ABD’li oyuncular oyunun tüm kazançlarının yaklaşık yüzde 43’üne katkıda bulunmuş durumda.

Kıyaslama açısından Blizzard’ın diğer tek mobil oyunu olan Hearthstone’un ise Mayıs ayında yaklaşık 5 milyon dolar kazandırdığını not olarak düşelim. Immortal’ın para kazanma sistemlerine yönelik tepkilere rağmen oyunun ciddi bir kitlesi oluşmuşa benziyor.

Diablo markası genel müdürü Rod Fergusson kısa süre önce Diablo IV’ün Immortal’dan farklı bir para kazanma sistemine sahip olacağını söylemişti. Ferfusson, oyunun Microsoft’un son Summer Game Fest sunumunda gösterilmesinden sonra, “Açık olmak gerekirse D4, PC/PS/Xbox kullanıcıları için tasarlanmış tam fiyatlı bir oyundur” diye tweet attı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version