Tekno Takip

Discord’da Android Güncellemeleri Gecikmeyecek

Meral Erden: Discord'da Android Güncellemeleri Gecikmeyecek 3

Oldukça özgün bir iletişim portalı olarak tasarlanan Discord, ilk çıktığı dönemden bu yana oldukça büyük değişiklikler geçirdi ve pek çok yeni özellik kazandı. Bu özellikleri en son deneyimleyenler ise genellikle hep Android üzerinde Discord kullananlar oldu.

Önümüzdeki dönemde Discord, Android uygulamasında bazı köklü değişiklikler ve güncellemeler yapacak. Böylelikle, platformu Anroid üzerinde kullananlar da güncellemeleri iOS ve masaüstü versiyon kullananlarla aynı anda alabilecek.

Android kullanıcılarının yüzü gülecek

Konuyla ilgili olarak bir blog gönderisi yayınlayan Discord, “Tarihsel açıdan, yeni özelliklerin Android’u uygulanması genelde iOS ve masaüstünün (uyarlanmasının) ardından gerçekleşiyordu, bunun sonucunda bazı özellikler, bir platforma en nihayetinde çıkmadan önce başka platformda yayınlanıyordu.” ifadelerini kullandı.

Geleneksel olarak güncellemelerin önce iOS cihazlara gelmesi oldukça sık rastlanan bir durum olarak biliniyor. Daha az varyasyon olan bu ortamda özellikler test edildikten sonra çok daha fazla çeşitliliğin olduğu Android ortamına da sunuluyor. Discord ise yeni geçtiği React Native sayesinde artık Android güncellemelerini de aynı anda yapabilecek.

2015 yılında Meta tarafından açık kaynak kodlu hale getirilen React Native, hali hazırda uygulamanın iOS versiyonu için kullanılıyordu. React Native sayesinde Discord’un özellikleri ve tasarımı Android, iOS ve masaüstünde daha yakın ve tutarlı hale gelecek. Zira geliştiricilerin ve mühendislerin farklı cihazlar için farklı kod tabanlarını güncellemesi gerekmeyecek.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version