Tekno Takip

Dünya Yedekleme Günü’nde datalarınızı yedeklemeyi unutmayın

Meral Erden: Dünya Yedekleme Günü'nde datalarınızı yedeklemeyi unutmayın 5

Meral Erden: Dünya Yedekleme Günü'nde datalarınızı yedeklemeyi unutmayın 1

Veri, günümüzün en değerli yapı taşlarından bir tanesi. Dolayısıyla veri yedeklemenin önemi su götürmez bir gerçek. Zira gerek siber saldırılar gerekse de olası teknik problemlere karşı düzenli olarak yedek alınması gerekiyor. 31 Mart Dünya Yedekleme Günü de tam bu konuya vurgu yapıyor.

Amazon Bahar Fırsatları ne zaman başlayacak?

3 sa. önce eklendi

Veri yedekleme nedir?

Veri sahiplerinin tüm verilerinin ikinci bir kopyasını alması işlemine veri yedekleme ismi verilir. Örneğin fotoğraf, video, iş belgeleri, muhasebe kayıtları, müşteri dosyaları ve e-posta gibi dosyaların yedeğinin alınmasıdır. Veri yedekleme ile veriler bilgisayar gibi bir yerde saklanmanın yanı sıra tüm verinin başka bir kopyası harici bir veri depolama aygıtında ya da bulut depolamada tutulur.

Neden veri yedeklemesi yapılmalı?

Verilerin zarar görmesi veya kayba uğraması çok sık karşılaşılan bir durumdur. Dolayısıyla olası veri kayıplarını geri getirmek için düzenli aralıklarla veri yedeklemesi yapılmalıdır.

Amazon veri depolama fırsatları

Biz de bu özel gün vesilesiyle Amazon.com.tr’deki HDD/SSD fırsatlarını sizler için bir araya getirdik. İşte Amazon.com.tr’den en ucuz fiyat garantisiyle satın alabileceğiniz SSD ve HDD modelleri:

  • Anasayfa
  • Donanım
  • HDD / SSD Haberleri
  • Dünya Yedekleme Günü’nde verilerinizi yedeklemeyi unutmayın

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version