Tekno Takip

Dünyada bir birincisi gerçekleştirdiler! Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi!

İnanç Can Çekmez: Dünyada bir birincisi gerçekleştirdiler! Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi! 5

Çinli marka Huawei, giyilebilir teknoloji ürünlerinde oldukça başarılı cihazlarla karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz ayda İstanbul’da gerçekleşen global lansmanda marka, yeni ve dikkat çeken birçok ürün tanıtmıştı. O ürünlerden biri olan FreeBuds Pro 2 cihazı ise ‘dünyada ilk çift ses sistemi’ ile dikkatleri üstüne toplamıştı. Bizlerde Teknolojioku ekibi olarak bu cihazı sizler için test ettik. Dilerseniz şimdi ürünü detaylı inceleyelim.

Huawei FreeBuds Pro 2 tasarım

Huawei FreeBuds Pro 2 üst segmente hitap eden premium bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın kutusunun mat dokusu ve yuvarlatılmış kenarları, şık bir görüntü sağlıyor. Aynı zamanda kulaklığın siyah, mavi ve beyaz olmak üzere üç adet de renk seçeneği bulunuyor. Kutunun içerisinde çıkan kulaklıklar bir önceki modele göre %14 daha ince ve %9 daha kısa bir şekilde tasarlanmış. Ve yine bir önceki modele göre %11 daha hafif yani 60g ağırlıktan 52.1g ağırlığa düşmüş. Bu durum cihazı daha kolay kullanmanıza ve taşımanıza olanak sağlıyor.

İnanç Can Çekmez: Dünyada bir birincisi gerçekleştirdiler! Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi! 1

Huawei FreeBuds Pro 2 ses deneyimi

Huawei bu cihaz ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. Daha önce TWS kulaklıklarda karşımıza çıkmayan Yüksek Çözünürlüklü Çift Ses Sistemi bu cihazda ilk defa yer alıyor. Bu sistem sayesinde gelişmiş dijital frekans geçiş teknolojisine sahip entegre iki dijital-analog dönüştürücü (DAC) çipleri ve dörtlü mıknatıslı dinamik sürücüyü benimseniyor. Bu da LDAC Yüksek Çözünürlüklü kodek ile birleştiğinde cihazın yüksek ve düşük frekansları ayırt etmesine olanak tanıyor. Devialet ile iş birliği ile geliştirilen yeni FreeBuds kulaklık kristal netliğinde ses sunuyor.

Cihaz farklı kulak kanalları için Adaptive EQ sayesinde, sizlere en iyi ses deneyimini verebilmek için kulaklığın kulak kanalınıza uygunluğuna göre sesi otomatik olarak ayarlıyor. Sizlere her zaman yüksek ses kalitesi vermeyi amaçlayan cihazın Hi-Res ve HWA ses sertifikaları bulunuyor. Hi-Res Sony tarafından önerilen ve tanımlanan JAS (Japanese Audio Association) ve CEA (Consume Electronics Association) tarafından olağanüstü müzik kalitesi performansı ve orijinal olması ile tanınan bir tasarımdır. HWA ise yüksek kaliteli Bluetooth ses formatı için yeni nesil standarttır. Huawei tarafından geliştirilen, önde gelen düşük gecikmeli, yüksek tanımlı bir ses codec bileşenidir. Size gerçekçi bir ses deneyimi sunar, böylece Bluetooth cihazları aracılığıyla yüksek kaliteli müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu cihazın bir başka artısı ise Hi-Fi ses deneyimi. Bu ses deneyimi sayesinde dinlediğiniz müziğin her notasını en ince ayrıntısına kadar algılayabilmenizi sağlıyor. Böylece müzik keyfinizi ikiye katlamış oluyorsunuz.

Huawei FreeBuds Pro 2 aktif gürültü önleyici

Huawei’nin bu cihazında üçlü gürültü alma ve aktif gürültü önleme sistemleri oldukça güçlü bir şekilde çalışıyor. Bir önceki model olan FreeBuds Pro’ya göre %15 daha fazla gürültü azaltma özelliği sağlayan cihazda gelişen teknoloji sayesinde belirli senaryolarda 47dB’e varan gürültü azaltma derinliği elde edilebiliyor. Bu gürültü azaltma sistemlerini marka farklı senaryolar için 4 farklı kategoriye ayırmış. Bu modlar çok gürültülü ortamda sessizliği hissedebilmek için ultra mod, hareketli sokaklar veyahut bir kafe için genel mod, kütüphanede çalışırken en küçük sesleri bile size iletmemeye çalışan rahat mod ve uçak yolculuğu sırasında gürültüden kurtulmak için uçak modu olarak dörde ayrılıyor.

ANC özelliğini kullanırken eğer biri ile konuşmaya başlarsanız kulaklık sizin sesinizi tanıyor ve farkındalık moduna geçiyor. Bu mod karşınızdaki kişi ile konuşurken sesi net bir şekilde kulağa iletmeye yarıyor. Aynı zamanda bir çağrı kulaklığınıza düştüğü zaman sesinizi ultra net bir şekilde karşıya iletebiliyorsunuz. Yolda yürürken, otobüsteyken veya bir kafedeyken ortamın gürültüsünü arındırıyor ve sadece sizin sesinizi karşıya iletiyor.

Huawei FreeBuds Pro 2 Performans

Huawei’nin cihazlarında tartışmasız en başarılı olduğu konunun pil ömrü olduğunu söyleyebiliriz. FreeBuds Pro 2 cihazında ise yine uzun bir pil ömrü bizlerle. Cihazın gürültü önleme özelliği kapalıyken tek bir şarjla 7 saate kadar ve şarj kutusuyla birleştiğinde ise 30 saate kadar sizlere dinleme olanağı sağlıyor. Kullanım durumunuza göre bu durum değişkenlik gösterse de oldukça başarılı bir süre olduğunu söyleyebiliriz.

Cihazın ultra düşük gecikme modu ile mobil bir oyun oynarken sizlere çok daha iyi bir oyun deneyimi sağlıyor. Ses gecikmesi oyunlardaki en büyük kabusken bu mod sayesinde böyle bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Oyuna başladığınız zaman ultra düşük gecikme modu otomatik olarak açılıyor, ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

Kulaklığın IP54 sertifikası sayesinde suya ve tere dayanıklı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Yağmurlu günlerde veya antrenman sırasında kulaklığınızı kaygısızca kullanabilirsiniz.

Cihazı AI Life uygulaması üzerinden en etkin bir şekilde kullanmamız mümkün. Bu uygulama sayesinde kulaklığınızı kişiselleştirebilir ve tüm modlara ulaşabilirsiniz. Bu uygulama üzerinde kulaklığınızı iki cihaza birden bağlamak da mümkün.

Huawei FreeBuds Pro 2 kullanıcı deneyimi ve fiyat

Cihazı kullandıkça her defasında yeni bir özelliğini keşfettiğimi söyleyebilirim. Çok donanımlı çok profesyonel bir cihaz. Premium hissini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Cihazı kulağıma taktığımda tam anlamıyla oturduğunu ve hareket halinde düşme yaşanmadığımı sizlere aktarabilirim. Cihazın Türkiye fiyatı 3.499 TL olarak satışa sunuluyor. Eğer bu fiyat bütçenizi aşıyor ama iyi bir kulaklık deneyimi yaşamak istiyorum diyorsanız Huawei’nin FreeBuds SE ürününü inceleyebilirsiniz.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version