Tekno Takip

EA, Daha Fazla Stüdyoyu Bünyesine Katmak İstiyor

Şinasi Kaya: EA, Daha Fazla Stüdyoyu Bünyesine Katmak İstiyor 1

EA tarafından son kazanç raporu açıklandı ve görünen o ki Battlefield 2042 şirketin umduğu kadar iyi performans gösteremedi. Öte yandan EA, oyunun geleceği konusunda iyimser. Bunca aydan sonra bile devam eden sunucu sorunları ve görsel sorunlar Battlefield 2042’nin ve haliyle şirketin başını belaya soktu. Son olarak, Battlefield 2042 Season 1 için erteleme kararının alındığını ve şirketin düzeltmelere odaklanacağını duyurduğunu da hatırlatalım.

Kazanç açıklaması sırasında EA, üzerinde çalıştığı üç veya dört oyunu henüz açıklamadığını ve başka stüdyolar satın almayı düşündüğünü söyledi. Şirket açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Need for Speed ​​oyunu geliyor ve henüz duyurmadığımız üç veya dört şey daha var ancak her zaman yeni başlıklar, yeni IP, genişleme, satın alma ve yeni oyunlarla portföyü yıldan yıla büyütmenin yollarını bulmaya çalıştığımızı hayal edebilirsiniz.”

EA, Activision Blizzard’ın gerisindeki en büyük ikinci yayıncı. Bu yüzden hangi ekiplerle ilgilendiğini görmek ilginç olacak. Mevcut Activision Blizzard başkanı Bobby Kotick, EA’nın şirketini satın almak istediğini ima etti ancak EA’nın düşük nakit rezervleri ve piyasa değeri göz önüne alındığında bu biraz zor görünüyor. Yine de hisse senedi opsiyonları eklenerek bir anlaşma mümkün olabilir.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version