Tekno Takip

EA, Rus gruplarını Fifa 22 oyunundan çıkardı

Meral Erden: EA, Rus gruplarını Fifa 22 oyunundan çıkardı 1

Oyun yayıncısı Electronic Arts, Rus milli takımını ve diğer tüm Rus takımlarını FIFA 22 ve ilgili oyunlardan çıkaracağını duyurdu.

Şirket attığı tweette bunu “Ukrayna halkıyla dayanışma içinde olmak” için yaptığını ifade etti.

Futbolun yönetim organları FIFA ve UEFA, Rusya’nın milli takımının ve kulüplerinin tüm müsabakalardan menedileceğini söyledi.

Ukrayna ise video oyunları endüstrisinden daha fazlasını yapmasını istedi. Ülkenin Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, tüm oyun geliştirme şirketlerini ve espor platformlarını Rus ve Belarus hesaplarını bloke etmeye, turnuvaları iptal etmeye ve oyuncuları yasaklamaya çağırdı.

Electronic Arts, Twitter’da “EA Sports, Ukrayna halkıyla dayanışma içinde ve futbol dünyasındaki pek çok ses gibi barış ve Ukrayna’nın işgaline son verilmesi çağrısında bulunuyor. FIFA ve UEFA’daki ortaklarımız doğrultusunda EA Sports, Rusya milli takımının ve tüm Rus kulüplerinin FIFA 22 dahil EA Sports FIFA ürünlerinden çıkarılması için süreçler başlattı. Oyunlarımızın diğer alanlarındaki ilgili değişiklikleri de aktif olarak değerlendiriyoruz.” Açıklamasında bulundu. Ayrıca Rus ve Belarus takımlarını NHL 22 oyunlarından çıkardı.

Oyuncu seçimi FIFA’nın vazgeçilmez unsurudur. Aniden ülkeniz veya favori kulübünüz olarak oynamayı seçememek, birçok Rus oyuncunun sevdikleri bir oyunla yaşayabileceği deneyimi temelden değiştirecek.

Rusya’da konserler, film gösterimleri ve spor etkinliklerinin zaten iptal edildiği göz önüne alındığında, oyun endüstrisinin de buna dahil olması şaşırılacak bir durum değil.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version