Tekno Takip

Elden Ring’in 1 yıl içinde sattığı kopya sayısı parmak ısırtıyor

İnanç Can Çekmez: Elden Ring’in 1 yıl içinde sattığı kopya sayısı parmak ısırtıyor 1

Elden Ring’in, bir yıldan biraz daha uzun bir müddet içinde yaklaşık 20,5 milyon kopya sattığı ortaya çıktı. Bu sayının kaynağı, bir ResetEra forum kullanıcısı tarafından tespit edilen bir yatırımcı raporuna dayanıyor.

Bandai Namco evrakta, “Elden Ring satışları, bilhassa denizaşırı ülkelerde arttı ve dünya çapında 20,5 milyona ulaşan satışlar gördük” diye yazıyor. Yayıncı, oyunun satışlarında “geri çekilme” beklediğini de ekliyor. Lakin Elden Ring birkaç milyon kopya daha satabilirse, God of War (2018) ve Grand Theft Auto V üzere oyunların yer aldığı, tüm vakitlerin en çok satan oyunları ortasına girecek.

Bu ortada Elden Ring, bir FromSoftware yazılımının şimdiye kadarki en düzgün açılışına da imza atmıştı. Bandai Namco, yalnızca 18 günde aksiyon RPG’sinin 12 milyondan fazla kopyasını sattı ve beş günde yaklaşık 4 milyon kopya satması beklenen bir oyun için, bu epey uygun bir haberdi. Elden Ring’in devam eden güçlü performansı, FromSoftware’in bir sonraki oyunu Armored Core VI için de uygun bir işaret olarak kabul ediliyor. Ağustos ayında piyasaya çıktığında, oyun, Armored Core serisinin yaklaşık on yıl içindeki birinci girişi olacak.

Exit mobile version