Tekno Takip

Elektrikli Genesis GV60’ın Avrupa satışları bu yıl başlayacak

Şinasi Kaya: Elektrikli Genesis GV60'ın Avrupa satışları bu yıl başlayacak 5

Şinasi Kaya: Elektrikli Genesis GV60'ın Avrupa satışları bu yıl başlayacak 1

Genesis, dört ay önce örtüsünü kaldırdığı elektrikli GV60‘ın bu yıl Avrupa’da satışa sunulacağını ve yakında ön siparişleri kabul etmeye başlayacaklarını açıkladı.

Genesis GV60, markanın bu pazardaki altıncı modeli olacak. Söz konusu model aynı zamanda tıpkı Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi E-GMP platformu üzerine inşa edilen ilk doğuştan elektrikli Genesis olarak karşımıza çıkacak.

Avrupalı müşteriler Genesis GV60 için üç farklı güç aktarma seçeneğine sahip olacak. İlk basamakta yer alan Premium, arkadan itişli bir versiyon ve tek elektrik motorundan 225 beygir güç alıyor. Sport ise öndeki 214 beygir ve arkadaki 99 beygir motor kombinasyonuyla dört tekerlekten çekiş sunuyor.

Ford Otosan’ın kârı beklentileri aştı
4 sa. önce eklendi

En tepede yer alan Sport Plus ise her biri 214 beygirlik iki elektrik motorundan toplamda 428 beygir güç alıyor ve diğer versiyonlardan farklı olarak Boost modu ve Drift modu gibi özellikler de sunuyor. Standart olarak unulan 77,4 kWsa’lik batarya, söz konusu versiyonlarda sırasıyla 451 km, 400 km ve 368 km menzil sunuyor.

350 kW ultra hızlı şarj desteği sayesinde 18 dakikada %10-80 arası dolum sağlanıyor. Ayrıca, tıpkı kuzenlerindeki gibi otomobilin bataryasıyla elektronik cihazlara güç vermek mümkün.

Gelişmiş sürücü asistan teknolojileriyle donatılan Genesis GV60’ta 12.3 inç multimedya ve kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi gibi standart özellikler mevcut. Opsiyon listesinde ise koltuk ısıtma, panoramik cam tavan, dijital yan aynalar ve 17 hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

Geçen yaz Avrupa’ya giriş yapan Genesis’in ürün gamında G70 sedan, G70 shooting brake, GV70 SUV, G80 sedan ve GV80 SUV bulunuyor. Yakında aileye katılacak GV60’ı yıl sonuna kadar iki elektrikli model daha izleyecek. Genesis, 2025 itibariyle sadece elektrikli model çıkaracak.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • Elektrikli Genesis GV60’ın Avrupa satışları bu yıl başlayacak

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version