Tekno Takip

Elektrikli Mustang ‘Mach-E’nin Fiyatına İndirim Geldi

Ulaş Utku Bozdoğan: Elektrikli Mustang 'Mach-E'nin Fiyatına İndirim Geldi 3

ABD’li otomotiv devi Ford, çok yakın bir gelecekte Türkiye’de yeni bir otomobilin satışına başlayacak. Bu araç; Mustang Mach-E olarak isimlendirilen elektrikli SUV olacak. Bizler aracın Türkiye’ye gelişini beklerken Ford’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Şirket, Mustang Mach-E’nin fiyatına indirim yaptı.

Aslına bakacak olursak bu gelişme, Mustang Mach-E için bir ilk değil. Ford, birkaç ay önce de araç fiyatına indirim yaptı. Böylelikle elektrikli SUV, daha yılın ilk yarısı bitmeden ikinci kez indirim görmüş oldu. Ford, aracın baz modelinin fiyatının 3.000 dolar, “Gırtlak dolu” versiyonun fiyatı ise 4.000 dolar düştü.

Ford, Mustang Mach-E üretimlerinde vites artıracak

Uzun bir süre önce piyasaya sürülen Mustang Mach-E, her yerde görebileceğimiz bir araç değildi. Bunun nedeni, üretim miktarının nispeten düşük olmasıydı. Ford, bu durumun değişmesi için üretim merkezlerinde modernizasyon çalışmaları yaptı. Bir Ford sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan çalışmalarla Mustang Mach-E üretimi, yıllık 200 bine çıkarılmış durumda. Tüm bunlar, Ford’un Tesla ile rekabetinin bir parçası.

Merak edenler için açıklayalım: Ford Mustang Mach-E’nin baz modeli EPA standartlarında 400 kilometre menzil sunuyor ve arkadan itişli bir yapıya sahip. Bu aracın güncel fiyatı 42 bin 995 dolar. Ancak şunu da belirtelim. Ford, Mustang Mach-E üretimini Çin’de gerçekleştiriyor. Bu yüzden dolar-TL karşılığı fiyat sizi heyecanlandırmasın. Ek gümrük vergisi ile yüzde 60’a varan ek vergi yükü, aracın fiyatını rakiplerinden yüksek bir noktaya taşıyacaktır.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version