Tekno Takip

Elon Musk, Twitter’ın yeni CEO’sunu buldu: Bu sefer latife değil!

Meral Erden: Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'sunu buldu: Bu sefer latife değil! 3

Meral Erden: Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'sunu buldu: Bu sefer latife değil! 1 Twitter’ın işvereni çok yakında değişiyor. Elon Musk, Twitter’ın başına geçecek ismi açıkça söylemedi; sırf CEO vazifesini üstlenecek ismi bulduğunu, yakında misyona başlayacağını belirtti. Musk, yeni misyonunun ne olacağını da söyledi. Pekala, Twitter’ın başına kim geçecek?

Twitter’ın yeni CEO’su olacak

Musk, idare konseyi lideri ve baş teknoloji sorumlusu olarak Twitter’da hizmet vermeye devam edecek. Musk, Twitter’ın yeni CEO’sunun kim olacağını açıkça belirtmedi fakat NBCUniversal’ın reklam müdürü Linda Yaccarino’nun durum için görüşmelerde olduğu söyleniyor.

Musk’ın Nisan 2022’de Twitter’ı satın alacağı ortaya çıkmış, Ekim ayında da 44 milyar dolarlık satın alım gerçekleşmişti. Satın alımdan sonra Musk, CEO olarak misyona başlamış ve Twitter’ın başındaki isim olan Parag Agrawal ile birlikte yönetici önderlerini işten çıkarmıştı. Gerisinden da Twitter çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Sonrasında da CEO’luk misyonundan istifa edip etmeme konusunda bir anket başlatmıştı.

Musk, CEO olarak misyon yaptığı periyotta Twitter’ın siyasetlerini ve özelliklerini kıymetli ölçüde elden geçirdi. Parasını ödeyen tüm hesaplara mavi tik getiren Twitter Blue aboneliğinden Twitter’ın yasakladığı şahısların hesaplarının geri verilmesine kadar birçok ses getiren aksiyon aldı. Musk’ın Twitter’da gerisi gerisine yaptığı değişiklikler umarız sürdürülmez.

Exit mobile version