Tekno Takip

En çok izlenen 10 YouTube görüntüsünün 6 tanesi çocuk odaklı

Meral Erden: En çok izlenen 10 YouTube görüntüsünün 6 tanesi çocuk odaklı 3

Meral Erden: En çok izlenen 10 YouTube görüntüsünün 6 tanesi çocuk odaklı 1 Gangnam Style görüntüsünün 2012 yılında 1 milyar izlenme sayısını geçmesi büyük gündem olmuş ve çok konuşulmuştu. Bugün milyarlık izlenme sayıları artık alışıldık hale geldi ve sayısız görüntü bir milyar izlenmeyi geçmiş durumda.

En çok izlenen 10 YouTube videosu

Müzik görüntüleri genel manada çok izleniyor ve milyarlık izlenme sayılarına kısa müddette ulaşabiliyor. Gangnam Style görüntüsünden sonra Despacito klibi de süratli yükselişi ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ne var ki YouTube platformunda çocuk izleyicilerin tesiri bir epey fazla.

Artık fenomen hale gelen Baby Shark klibi dur durak bilmiyor ve 12.7 milyar izlenmeyi geride bıraktı. Platformun 10 milyar izlenmeyi geçen birinci görüntüsü Baby Shark daha uzun bir müddet liderlik koltuğunda oturacak üzere görünüyor.

Despacito klibi 8.1 milyar izlenme ile ikinci sırada iken Johny Johny Yes Papa klibi 6.7 milyar civarında izlenme ile üçüncü sıraya yerleşmiş. Sonrasında 6.15 milyar izlenme ile Bath Song klibi geliyor. Farklı olan ise birinci 10 listesinde yalnızca 4 tane müzik klibi yer alıyor. Kalan 6 görüntü çocuk müzikleri ve müzikli eğitim görüntüleri. Bu da çocuk ve genç kitlenin yetişkinlerden çok daha fazla platformu kullandığını gösteriyor. İşte YouTube üzerinde en çok izlenen 10 görüntü:

“Baby Shark Dance” 12.73 milyar

“Despacito” 8.14 milyar

“Johny Johny Yes Papa” 6.69 milyar

“Bath Song” 6.15 milyar

“Shape of You” 5.97 milyar

“See You Again” 5.86 milyar

“Phonics Song with Two Words” 5.26 milyar

“Wheels on the Bus” 5.14 milyar

“Uptown Funk” 4.89 milyar

“Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm” 4.87 milyar

Exit mobile version