Tekno Takip

Epic Games ve Valve yasakları son buldu

Ulaş Utku Bozdoğan: Epic Games ve Valve yasakları son buldu 1

Geçtiğimiz gümlerde ülke, sakinlerin bir hükümet veri tabanına kaydolmak için 29 Temmuz’a kadar olan son tarihi kaçıran birkaç şirketin hizmetlerine erişmesini engellemişti. İletişim Bakanlığı, kaydolduktan sonra PayPal, Yahoo ve Valve hizmetlerine erişimi yeniden açtı.

Bir PayPal sözcüsü Engadget’e verdiği demeçte, “PayPal, iş yaptığımız pazarlarda geçerli yasalara ve düzenlemelere uyma konusunda tamamen kararlı durumda. Endonezya’da Elektronik Sistem Operatörü olarak doğrudan İletişim ve Bilişim Bakanlığı ile bağlantı kurarak kayıt olduk. PayPal müşterileri, paralarını her zamanki gibi gönderebilir, alabilir ve bunlara erişebilir. Müşterilerimizin geçen hafta sonu yaşamış olabilecekleri aksaklıklardan dolayı üzgünüz.”

Epic Games ve Valve yasakları son buldu

Endonezya’nın 2020’de oluşturduğu tartışmalı lisans kuralları, yetkililerin kayıtlı platformları belirli kullanıcılardan gelen verileri devretmeye zorlamasına izin veriyor. Bunun bir de içerik denetleme yönü var. Platformların “kamu düzenini bozan” veya hukuka aykırı olduğu düşünülen içerikleri kaldırması gerekiyor. İçeriğin kaldırılması talebi acilse, uymak için yalnızca dört saatleri bulunuyor. Acil olmadığı takdirde ise rahatsız edici içeriği kaldırmak için 24 saatleri oluyor.

Kurallar iki yıl önce getirilmiş olsa da, bazı önemli şirketlerin zamanında kayıt yaptırmak ve hizmetlerini hazır tutmak için uğraştığı söyleniyor. Reuters’e göre Meta, Amazon ve Google, son teslim tarihinden birkaç gün önce kaydoldu. Ancak, Epic Games Store ve EA’nın Origin hizmeti engellenmiş görünüyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version