Tekno Takip

Epic Games’ten, fotoğrafları 3D taramalara dönüştürebilen uygulama: RealityCapture

Meral Erden: Epic Games'ten, fotoğrafları 3D taramalara dönüştürebilen uygulama: RealityCapture 1

Epic Games, fotoğrafları 3D taramalara dönüştürebilen bir mobil uygulama geliştirdi. Epic’in geçtiğimiz yıl satın aldığı Capturing Reality, RealityCapture adlı fotogrametrik yazılımı oluşturdu. Bu yazılım, lazer taramalarını veya görüntüleri hızlı bir şekilde 3D taramalarına dönüştürebiliyor. Epic, RealityScan uygulamasıyla kullanıcılara aynı teknolojiye doğrudan telefonlarından erişim sağlamayı umuyor.

Bu uygulama, içerik geliştiricilerin projelerinde kullanmak için gerçek dünyadaki nesneleri herhangi bir zamanda tarayabilmelerini amaçlıyor. Epic Games hesabınızla oturum açtıktan sonra uygulama sizden bir öğenin en az 20 fotoğrafını çekmeniz isteniyor. Alternatif olarak nesnenin etrafında hareket ederken parmağınızı çekim düğmesinin üzerinde de tutmanız mümkün. Uygulama, görüntüleri işleyip RealityCapture sunucularının yardımıyla bir 3D nesneye dönüştürdükten sonra, taramayı Sketchfab’a (Epic’in 2021’de satın aldığı bir 3D varlık platformu) aktarabiliyorsunuz.

Daha sonra bu cismi diğer reklam öğelerine satabilecek veya bunları kendi 3D, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik projeleriniz için kullanabileceksiniz. Özellikle oyun geliştiricileri, sanal bir ortama yerleştirmek için belirli bir öğeye ihtiyaç duyduklarında uygulamayı yararlı bulabilirler. Epic’in kısa bir süre önce Unreal Engine 5‘e erişimi açmış olması da bu alanda öne çıkan bir diğer kararını gösteriyor.

Epic, bu baharda iPhone’da daha geniş ve erken erişim sunmadan önce sınırlı sayıda iOS kullanıcısıyla uygulamanın beta sürümünü test ediyor. RealityScan’in Android sürümü ise, yine bu yıl içinde, bilinmeyen bir tarihte sunulacak…

Kaynak:  Chip

Exit mobile version