Tekno Takip

Eski ve yıpranmış fotoğraflar yapay zekaya emanet: Eski fotoğrafları tekrar canlandırın

Şinasi Kaya: Eski ve yıpranmış fotoğraflar yapay zekaya emanet: Eski fotoğrafları tekrar canlandırın 1

Eski, solmuş ve hatta yırtılmış olan fotoğraflarınızı yapay zeka kullanarak yeniden canlandırabileceğinizi biliyor muydunuz? Generative Facial Prior (GFP-GAN) adı verilen yeni bir yapay zeka modeli bunu ücretsiz şekilde yapabiliyor. GitHub üzerinden edinebileceğiniz Generative Facial Prior adı verilen araç ile eski ve yıpranmış fotoğraflarınızı yeniden eski canlılığına kavuşturabiliyorsunuz.

Generative Facial Prior, kendilerine Tencent PCG adını veren Xintao Wang, Yu Li, Honglun Zhang ve Ying Shan isimli 4 geliştirici tarafından ortaya çıkartılmış bir proje. Generative Facial Prior adı verilen bu yapay zeka yöntemi, yüksek doğruluk ile kaliteyi korurken, fotoğrafların ayrıntılarını birkaç saniye içinde gerçekçi ayrıntılarla doldurmak için 2 farklı AI modelinden gelen bilgileri birleştirerek ortaya harika sonuçlar çıkartabiliyor.

Benzeri metodları daha önce de görmüştük. Bugün fotoğraf stüdyolarına gittiğinizde de eski ve yıpranmış fotoğrafların düzenlenebildiğini görebilirsiniz. Ancak yapay zeka ile sonuçlar gerçekten de kusursuz hale gelebiliyor. AI yöntemi ile fotoğraflar üzerinde ince ayarlar yapılırken, geliştiriciler bunun kodlarını da yine GitHub üzerinde yayınlamışlar.

Konu hakkında daha detaylı bilgiyi, uygulamanın proje sayfasında bulabilir ve uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version