Tekno Takip

Evde ekran üretimi mümkün oluyor: Bilim insanları 3D yazıcıyla esnek OLED ekran bastı

Meral Erden: Evde ekran üretimi mümkün oluyor: Bilim insanları 3D yazıcıyla esnek OLED ekran bastı 3

Meral Erden: Evde ekran üretimi mümkün oluyor: Bilim insanları 3D yazıcıyla esnek OLED ekran bastı 1

Minnesota Twin Cities Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kendileri için özel olarak tasarlanmış bir 3D yazıcıda esnek OLED ekran basmayı başardılar. Çığır açan gelişme, gelecekte akıllı telefon ve televizyon gibi elektronik cihazlarınızı onarmak için evde kendi başınıza ekran üretebileceğiniz anlamına geliyor.

Daha önce çeşitli araştırma grupları 3D baskı tekniğini kullanarak OLED ekran basmaya çalışmıştı, ancak bu yöndeki girişimler tamamen başarısız oldu. Twin Cities Üniversitesi ekip sayesinde OLED ekranlar, büyük ve pahalı fabrikalar yerine evlerde 3D yazıcılar kullanılarak üretilebilecek.

İki baskı yöntemi birleştirildi

Bilim insanları tamamen işlevsel bir ekran için gereken altı katmanı iki 3D baskı yöntemi kullanarak bastı. Elektrotlar, ara bağlantılar ve diğer bazı bileşenler ekstrüzyonla, ekranın aktif katmanları ise püskürtme ile basıldı. Sonuç olarak ortaya 2.000 katlama döngüsüne dayanabilen tamamen işlevsel bir esnek OLED ekran çıktı.

Prototip 1.5 inç boyutunda ve yalnızca 64 piksel içeriyor. Ancak araştırmacıların ileride daha büyük boyutlu ve daha yüksek çözünürlüklü bir ekran basma planı da var. Ayrıca parlaklığı artırmak da istiyorlar. Söz konusu teknolojiyi ev kullanımına uyarlamak elbette ki biraz daha zaman alacak.

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version