Tekno Takip

Evinizden çıkmadan, GTA V’in Los Santos sokaklarında bisikletinizle pedal çevirmeye ne dersiniz? GT Bike V modu ile bu mümkün!

Ulaş Utku Bozdoğan: Evinizden çıkmadan, GTA V'in Los Santos sokaklarında bisikletinizle pedal çevirmeye ne dersiniz? GT Bike V modu ile bu mümkün! 1

Yıllar boyunca GTA 5 için birçok mod yayınlandı, ancak bunların çok azının sizi egzersiz yapmaya teşvik ettiğini söyleyebiliriz. Ancak GT Bike V, PC’nize akıllı bir fitness bisikleti bağlamanızı ve Los Santos’un sanal sokaklarında pedal çevirmenizi sağlayarak tam olarak bunu yapıyor. Hatta yeni bir mod ile arkadaşlarınızla birlikte bile bisiklete binebilirsiniz.

GT Bike V’nin en son güncellemesi, GTA 5 moduna çok oyunculu modu getiriyor. Arkadaşlarınızın akıllı bisikletlerini veya bisiklet güç ölçerlerini bir PC’ye bağlamaları ile beraber, oyunda birlikte dolaşmanız mümkün.

Şu anda, çok oyunculu etkileşim oldukça sınırlı. Sohbet mesajları gönderebilir ve bir tura katılan oyuncuların listesini görebilirsiniz, ancak bunun dışında grup olarak bisiklet sürüşlerinde arkadaşlarınızla bir araya gelmek temel işlevi oluşturuyor. Şu anda tamamlanacak herhangi bir görev veya rekabetçi yarış yok, ancak GT Bike V ekibi, bu özellikleri eklemeyi planladıklarını söylüyor.

Modun çok oyunculu modu, GTA Online’ı kullanmıyor. Yani, oyunu hikaye modunda başlatmanız gerekiyor ve çevrimiçi hesabınız hiçbir şekilde etkilenmiyor. Ayrıca bu, oyununuzdaki NPC’lerin ve hava koşullarının da yerel olması anlamına geliyor ve bu nedenle diğer oyuncular aynı şeyleri görmeyebilir. Bu durum biraz garip olsa da, modun geliştirici ekibi “deneyimi gerçekten [çok fazla etkilemiyor], bu yüzden endişelenmeyin” diyor.

Çok oyunculu bir oyuna katılmak da oldukça kolay gözüküyor. Oyunu mod kurulu olarak başlatmanız, Rockstar Social Club hesabınıza giriş yapmanız ve menüden “çok oyunculu sürüşe katıl” seçeneğini seçmeniz yeterli. Modun açıklamasına göre, en fazla oyuncuya sahip olan tura otomatik olarak katılacak ve başka bir sürücünün yanına yerleştirileceksiniz, yani sürüşe asla yalnız başlamayacaksınız.

GT Bike V, normal antrenmanınızın yerini bile alabilir. Mod, bisiklet verilerinizi, kondisyonunuzu takip etmek için Strava gibi egzersiz uygulamalarına yüklenebilecek bir FIT dosyasına kaydediyor. Tamamlanması gereken, her biri farklı zorluklara sahip farklı rotalar içeren çeşitli turlar var ve bu sayede eksiksiz bir bisiklet rutini oluşturmanız mümkün.

Yine de bunun kolay bir sürüş olacağını düşünmeyin. Mod, bisikletle geçtiğiniz zeminin pürüzünü, sanal arazinin eğimini ve hatta oyun içi rüzgar yönünü kaydederek tüm bu verileri akıllı bisikletinize göndererek bisikletinizin zorluğunu doğru bir şekilde yeniden üretebiliyor.

GT Bike V ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak modu kurmak ve çalıştırmak için, GTA 5’in bir PC kopyasına, uyumluluk gereksinimlerini karşılayan bir akıllı bisiklete veya cihaza ve ayrıca bilgisayarınızın bisikletle iletişim kurmasını sağlayan bir ANT+ PC donanım parçasına sahip olmanız gerekiyor.

Bisiklete binmek yerine Los Santos sokaklarında koşmayı tercih ediyorsanız, akıllı bir koşu bandı bağlamanız da mümkün…

Kaynak:  Chip

Exit mobile version