Tekno Takip

Facebook şifrelerini çalan berbat hedefli trojan 100 bin Android aygıta bulaştı

Meral Erden: Facebook şifrelerini çalan berbat hedefli trojan 100 bin Android aygıta bulaştı 7

Meral Erden: Facebook şifrelerini çalan berbat hedefli trojan 100 bin Android aygıta bulaştı 1

Akıllı telefonunuza Craftsart Cartoon Photo Tool adlı bir uygulama indirdiryseniz sosyal medya hesap bilgilerinizi kaptırmış olabilirsiniz. Zira söz konusu uygulama Facebook kullanıcı bilgilerini çalan FaceStealer adlı bir trojan içeriyor.

Microsoft Defender, Office güncellemesini tehdit olarak algıladı

3 gün önce eklendi

Ne yazık ki Google PlayStore’da kötü amaçlı uygulamalarla karşılaşmak neredeyse sıradan bir hale geldi. Craftsart Cartoon Photo Tools bunun son örneklerinden biri. Daha da kötüsü 100 binden fazla mobil cihaza bulaşmış olması.

Facebook’ta oturum açmanızı istiyor

Fotoğraflarınızı karikatüre dönüştürmeyi vadeden uygulamayı yükledikten sonra, birçok benzer uygulamada olduğu gibi Facebook hesabınıza giriş yapmanız isteniyor. Elbette ki burada ekrana gelen Facebook oturum açma formu sahte.

Söz konusu ekranda girilen kullanıcı adı ve şifre bilgileri direkt olarak bilgisayar korsanlarının kontrolündeki bir sunucuya iletiliyor. Craftsart Cartoon Photo Tools daha düne kadar Google PlayStore’da mevcuttu. Ancak bugün itibarıyla mağazadan kaldırıldı.

Her zaman olduğu gibi bu olay da Google Play Store’daki hiçbir uygulamaya körü körüne güvenmemek gerektiği ortaya koyuyor.

  • Anasayfa
  • Mobil Teknolojiler
  • Android Haberleri
  • Facebook şifrelerini çalan uygulama 100 bin kez indirildi

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version