Tekno Takip

Fairphone tamir edilebilir kulaklık üretimine başladı

İnanç Can Çekmez: Fairphone tamir edilebilir kulaklık üretimine başladı 5

İnanç Can Çekmez: Fairphone tamir edilebilir kulaklık üretimine başladı 1 Akıllı telefon üreticilerinin kullanıcıları her yıl en yeni ve en düzgün modellere yükseltmeye ikna etmeye çalıştığı bu periyotta Fairphone, tamir edilebilen Android telefonun akabinde artık de tıpkı konsepti kulaklığa uyguluyor. Kulaklık üretimi aslında Fairphone için bir birinci değil. Lakin bu sefer çevre dostu bir kulaklık üretimine geçti. Yeni Fairphone XL kulak üstü kablosuz kulaklıkların pillerini kullanıcılar rahatlıkla değiştirebilicekler. Yani pilleri ömrünü doldurduğunda kulaklıklar kullanılamaz hale gelmeyecek.

Çevreye hassas bir kulaklık

 Fairphone XL, şirketin Android telefonlarıyla daha uyumlu bir halde çalışıyor. Ayrıyeten piyasadaki en sürdürülebilir formda tasarlanmış kulaklıklardan biri olduğu argüman ediliyor. O denli ki baş bandının kulaklıklara bağlandığı yer üzere yapısal ögeleri için %100 geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıldığı belirtilmekte. 

Bu kulaklık üstün bir marifete muhtaçlık duyulmadan kolay kolay sökülebilir. Çünkü kulak yastıkları, hatta kulaklığın 30 saat, 800 mAh şarj edilebilir pili üzere parçaları, kullanıcıların rahatça değiştirmesi için tasarlanmış.

Bu kulaklığın özellikleri ise çok büyük şeyler vadetmiyor. Lakin Fairphone XL, kulak üstü kulaklıklardan beklenilen her şeyi sunuyor üzere görünmekte. Aktif gürültü engelleme, çoklu bluetooth bağlantısı, katlanabilir tasarım ve IP54 sertifikası ile olumsuz hava şartlarına dayanıklılık öne çıkan özellikleri ortasında.

İki renk seçeneği ile satışa sunulan kulaklık, yeşil benekli ve siyah benekli renk seçeneklerini içeriyor. Fiyatı ise 249 Euro olarak belirlenmiş. Avrupa pazarında satışlarına başlanan bu kulaklığın, Türkiye pazarına da girmesi beklenen.

Exit mobile version