Tekno Takip

Forza Horizon 5, İki Ayda 15 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı

Ulaş Utku Bozdoğan: Forza Horizon 5, İki Ayda 15 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı 1

9 Kasım’da çıkış yapan yarış oyunu Forza Horizon 5, çıkış yapmasından sonraki bir haftada 10 milyon oyuncu barajını aşmıştı. 9 Ocak’ta ise 2 ayını dolduran oyun, 15 milyon oyuncu sınırını geride bıraktı. GameSpot’un haberine göre oyunun bu verisi, bir Twitter kullanıcısının oyun içinden alınmış bir ekran görüntüsü paylaşmasıyla ortaya çıktı.

Tabii ki bu sayı, Forza Horizon 5’in satış rakamını temsil etmiyor. Zira oyun, Xbox Game Pass’te mevcut ve mevcut oyuncu kitlesinin büyük bir kısmı, oyunu Xbox Game Pass üzerinden oynuyor. Ancak her ne olursa olsun, bunun son derece önemli bir başarı olduğu, yadsınamaz bir gerçek.

Forza Horizon 5, daha çıktığı gün tüm platformlarda 4,5 milyon oyuncuya ulaştı ve bu sayede çıkış günü itibarıyla Xbox Game Studios’un en iyi çıkış yapan oyunu unvanını kazandı. Aynı zamanda Forza Horizon 4’ün en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısından üç kat daha büyük bir eş zamanlı oyuncu sayısına da ulaştı.

Playground Games, önümüzdeki dönemde birden fazla genişleme paketi ve güncellemelerle Forza Horizon 5’i desteklemeye devam edecek. Ayrıca bu sırada Playground Games’teki ikinci bir ekibin yeni bir Fable oyunu geliştirdiğini de hatırlatalım.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version