Tekno Takip

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’te üzen gelişme: Şarj suratları değişmiyor!

Ulaş Utku Bozdoğan: Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'te üzen gelişme: Şarj suratları değişmiyor! 3

Ulaş Utku Bozdoğan: Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5'te üzen gelişme: Şarj suratları değişmiyor! 1 Samsung’un Ağustos ayında düzenlenmesi beklenen yeni Galaxy Unpacked etkinliğinde katlanan akıllı telefonlar, tablet, akıllı saati de içine alan bir dizi ürün tanıtacak. Özellikle yeni katlanan telefonlar Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 merakla bekleniyor. Resmî tanıtım öncesinde iki katlanır telefon da 3C sertifikasyon platformunda görüldü ve şarj hızlarını merak edenler için yeni bilgiler ortaya çıktı.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, 25w şarj desteğiyle geliyor

Galaxy Z Fold 5 (SM-9460) ve Galaxy Z Flip 5 (SM-7310), Samsung’un EP-TA800 model numarasını taşıyan standart 25W şarj cihazıyla birlikte görüldü. İki telefonun da bataryası 25w şarjı destekleyecek. İlk Galaxy Fold ve sonraki Galaxy Fold 5G, 15w şarjı destekliyordu. Z Fold 2, markanın 25w şarjı destekleyen ilk katlanır telefonuydu. Z Fold 5, şarj hızında bir iyileştirme sunmayacak gibi görünüyor.

Batarya kapasitesinde de artış beklenmiyor

25w şarj, Çinli üreticilerin sunduğu şarj hızlarıyla kıyaslandığında çok geride. Örneğin; yakın zamanda duyurulan Vivo X Fold 2, 100w kablolu şarjı destekliyor ve kablosuz şarjı hızı Samsung’un sunacağı kablolu şarj hızının iki katı. Z Fold 5 ve Z Flip 5’in pil kapasitesinde de bir artış olmayacak gibi görünüyor.

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version