Tekno Takip

Gayeler tutmadı şirket batma noktasına geldi! işte nedeni…

Meral Erden: Gayeler tutmadı şirket batma noktasına geldi! işte nedeni... 1

Yarı iletken çip krizi ve lojistik sorunları Tesla rakibi elektrikli araba üreticisi Lucid’in belini bükmeyi sonunda başardı. Lucid, üretim hedeflerini bu yıl ikinci kez azalttığını duyurdu. Elektrikli araba taleplerine yetişemediklerini söyleyen Lucid, yeni krizi “olağanüstü tedarik zinciri ve lojistik zorlukları” olarak tanımladı.

Yarı yarıya azaldı

Lucid Motors CEO ve CTO’su Peter Rawlinson şirketin yeni üretim hedeflerini açıkladı. Bir önceki rapora kıyasla yarı yarıya azalan Lucid üretim performansı, tedarik zinciri ve lojistik sorunlarıyla uğraşıyor. Rawlinson, yıllık 12 ila 14 bin üretim kapasitesini 6 ila 7 bin araca düşürdüklerini söyledi.

Hedefler tutmadı

Lucid’in yıl başında oldukça büyük hedefleri vardı. Geçtiğimiz yılki raporda, 2022’de 20 bine yakın Lucid Air modeli üretmek istediğini söyleyen şirket, şu anda bu hedeflerini neredeyse üçte bir oranına düşürdü.

1405 araç üretildi

Lucid Motors CEO ve CTO’su, Air modeli için 37 bini aşkın rezervasyona sahip olduklarını aktardı. Peter Rawlinson, her çeyrekte daha fazla taleple karşılaştıklarını belirtti. Ancak yine de ilk altı aylık dönemde sadece 1405 araç üretildi.

Rawlinson yatırımcılara yaptığı açıklamada, “Gözden geçirilmiş üretim hedeflerimiz, karşılaştığımız olağanüstü tedarik zinciri ve lojistik zorluklarını yansıtıyor” dedi.

Lucid Motors üretim hedeflerine ek olarak finansal raporunu da açıkladı. Buna göre ikinci çeyrekte 97,3 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Şirket ayrıca 414 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Bu, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğindeki 218 milyon dolarlık zararın neredeyse iki katı.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version