Tekno Takip

Gittigidiyor için yolun sonu! Bunu kimse beklemiyordu

Ulaş Utku Bozdoğan: Gittigidiyor için yolun sonu! Bunu kimse beklemiyordu 1

Genele baktığımızda, Türkiye’de e-ticaret denildiğinde birkaç farklı ismin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Nitekim bunlardan birisi de Gittigidiyor.

Ülkemizde e-ticaret sisteminin ilk temsilcilerinden biri olan Gittigidiyor, faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bilindiği üzere Gittigidiyor, Ebay tarafından satın alınmıştı. Fakat rekabetin artması, Gittigidiyor’un eski popülaritesinden uzaklaşması kaçınılmaz sonu daha da hızlandırdı.

Gittigidiyor bir dönem ciddi anlamda Türkiye’nin bir numaralı e-ticaret sitesiydi. Özellikle ikinci el eşyaların satışında hemen herkes aynı adresi tercih ediyordu.

Gittigidiyor için yolun sonu! Bunu kimse beklemiyordu

Gittigidiyor‘un bir dönem çok popüler olmasının temel sebeplerinden birisi de açık arttırma sistemiydi. Bu sistemde kullanıcılar eşyalarını online açık arttırma sistemi ile satabiliyorlardı.

Fakat açık arttırmayı kazanan kişinin ürünü alma garantisi olmadığı için bu sistem sonradan rafa kaldırıldı. Yine de Gittigidiyor‘un bu sistem sayesinde milyonlarca kişiye eriştiğini söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Türkiye e-ticaret pazarından önemli bir oyuncu eksiliyor. Son dönemde hızla artan rekabet karşısında rakiplerinin gerisinde kalan GG’nin pazardan çekiliyor olması bizler için çok da sürpriz olmadı. Muhtemelen e-Bay başka pazarlardaki operasyonlarını da durdurma kararı alabilir.

Çünkü e-ticaret pazarının geneline baktığımızda e-Bay‘in eski popülaritesinin çok uzağında olduğunu görüyoruz. Özellikle Amazon ve benzeri e-ticaret platformları önemli bir yükseliş yakalamış durumdalar. Bu da e-Bay ve ortaklarının işini baltalamış durumda.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version