Tekno Takip

Gmail’e de Mavi Tik Geliyor! Güvenlik İçin Kullanılacak

İnanç Can Çekmez: Gmail'e de Mavi Tik Geliyor! Güvenlik İçin Kullanılacak 3

Mail dolandırıcılıkları kullanıcılar için büyük tehlike oluşturmaya devam ederken bugün Google’dan bu konuda bir hamle geldi. Şirket, artık Gmail’de Twitter gibi platformlardakilere benzer bir şekilde mavi tik göreceğimizi duyurdu.

Google, 2021 yılında e-postaları gönderenleri doğrulamak için Brand Indicators for Message Identification’ı (BIMI) özelliğini tanıtmıştı. E-postaların güvenliğini sağlamak için atılan bu adım, şirketlerin logolarını Gmail’e eklemelerine olanak tanıyordu. Bugün şirketler için çıkış yapan mavi tik de güvenlik konusundaki önlemleri artırmış oldu.

Mavi tik, e-postaların gerçek mi yoksa sahte hesaplardan mı gönderildiğini anlamanızı sağlayacak

Teknoloji devi tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde, mavi tikin e-postayı gönderenlerin hemen yan tarafında yer alacağı görülüyor. Bu kısmın üzerine geldiğinizde ise e-postayı gönderenin “doğrulandığı” belirtiliyor. Google, logosunu ekleyerek doğrulama yapan şirketlerin otomatik olarak mavi tik alacağını ekledi.

Şirketin bu hamlesi, kullanıcıların gelen maillerin gerçek mi yoksa dolandırıcılık amaçlı mı olduğunu anlamasını kolaylaştırılacak. Hızla artan phishing vakaları düşünüldüğünde, bu hamlenin güvenlik konusunda çok işe yarayabileceğini söyleyebiliriz. Bundan birkaç hafta önce, YouTube’dan gelmiş gibi görünen çok gerçekçi bir e-posta dolandırıcılığının insanları hedef aldığını görmüştük.

Gmail, bugünden itibaren hem iş hem de kişisel Google hesapları için mavi tikleri yayınlamaya başladı. Yani önümüzdeki günlerde birçoğumuz bu tarz doğrulanmış hesapları e-postalarımızda göreceğiz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version