Tekno Takip

Gmail’e gelen yeni özellik ile e-posta yazmak çocuk oyuncağı oluyor

Şinasi Kaya: Gmail’e gelen yeni özellik ile e-posta yazmak çocuk oyuncağı oluyor 3

Şinasi Kaya: Gmail’e gelen yeni özellik ile e-posta yazmak çocuk oyuncağı oluyor 1 Google, elektronik iletileşme yoluyla nasıl bağlantı kurduğumuzu tahlil etmek ve uygunlaştırmak için kıymetli bir kaynak ayırıyor. Yapay zekanın gelişimi sayesinde 2017’de Smart Reply ve 2018’de Smart Compose üzere tahliller bu kaynağın birinci adımlarıydı. Bu yıl ise Google, tek bir düğmeye basarak eksiksiz e-posta karşılıkları oluşturma imkanı sağlayan en yeni yapay zeka odaklı özelliğini tanıttı.

Gmail’de cevap vermek çok daha kolay

Google CEO’su Sundar Pichai, Google I/O aktifliğinin açılış konuşmasında Google Maps güncellemelerinden 3D telekonferans tahlili Project Starline’a kadar çeşitli husus ve duyuruları tanıttı. Öte yandan “Yazmama Yardım Et” (Help Me Write) ismi verilen yeni bir özellik duyurusu, yaklaşık 2 milyar Gmail kullanıcısının dikkatini çekti.

Google’ın evvelki Akıllı Yanıtlama ve Akıllı Oluşturma özellikleri, yayınlandıklarından bu yana kullanıcıların temel cevaplar oluşturmasına yardımcı oldu ve varsayımı metin teklifleri sundu. “Yazmama Yardım Et” özelliği bu yetenekleri genişleterek kullanıcıların tek bir tıklamayla tüm bildirisi oluşturmasına ve detaylandırmasına imkan tanıyor.

Google geliştiricileri bu teknolojiyi kolay, tekrarlayan mesajlar/yanıtlar, rutin sorular ve gibisi daima attığınız e-postalar için harcadığınız vakti en aza indirmek için tasarladı. Gmail’e eklenecek olan yeni simge ile yalnızca istediğiniz şekilde cevabı istemeniz kâfi olacak.

Workspace, Slaytlar ve E-Tablolar’da AI’a kavuştu

Yakın vakitte yayınlanan bir blog yazısında bu yeni e-posta fonksiyonuna ve Google’ın Workspace için yeni Duet AI’sının bir modülü olan öteki kimi yapay zeka takviyeli yazma araçlarından da bahsedildi. “Yazmama Yardım Et” özelliğinin e-posta yazma yeteneklerine emsal halde, yeni Workspace araç paketi de kullanıcılara açıklayıcı istemler aracılığıyla metin ve görsel içerik oluşturmak için yapay zeka takviyeli özellikler sunuyor. Örneğin, Duet AI, Google Slide kullanıcılarının sunumları için yeni, orjinal istem tabanlı görseller oluşturmalarına yardımcı olacak.

E-Tablolar kullanıcıları da data merkezli vazifelerini kolaylaştırmak için Google’ın yapay zekasından yararlanabilecek. Duet AI’ın yeni Organize Etmeme Yardım Et özelliği, birebir istem tabanlı açıklama fonksiyonunu kullanarak misyonları ve projeleri izlemek için otomatik olarak özel planlar oluşturarak kullanıcıları destekleyebilecek. Bu yeni teknolojilerin önizlemesini görmek isteyen kullanıcılar, Google’ın Workspace Labs kayıt sayfası üzerinden bu teknolojilere erişmek için kayıt yaptırabilirler. Seçilen kullanıcılar, Google’ın Workspace’teki en son üretken yapay zeka özelliklerine erişebilecek

Exit mobile version