Tekno Takip

Google, aile içi şiddete maruz kalanların yardım almalarını kolaylaştıracak

Ulaş Utku Bozdoğan: Google, aile içi şiddete maruz kalanların yardım almalarını kolaylaştıracak 5

Ulaş Utku Bozdoğan: Google, aile içi şiddete maruz kalanların yardım almalarını kolaylaştıracak 1

Google, aile içi şiddetle alakalı bir arama yapıldığında sonuçların en üst kısmında yardım hattının iletişim bilgilerinin yer aldığı yeni bir pencere göstermeye başlıyor. Şirket, bu hizmetle aile içi şiddete maruz kalan insanlara 7/24 kolay erişilebilir bir destek sağlamayı amaçlıyor.

Daha hızlı hizmet almaları sağlanacak

Google, ABD’de yaşayan kullanıcıların özellikle Covid-19 salgınıyla beraber artan aile içi şiddet olaylarına karşı olabildiğince hızlı bir şekilde destek alabileceği bir özellik sunuyor. Şirket, belirli aramaları yapan kişilerin sonuç sayfasının en üst kısmında Ulusal Aile İçi Şiddet Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerinin yer aldığı bir pencere göreceklerini belirtti.

Kullanıcılar, yardım hattını arayabilecek veya yardım hattına SMS gönderip yardım talebinde bulunabilecek. Ayrıca çevrimiçi mesajlaşma yoluyla da iletişim kurulabileceği gibi resmi web sitesinden de gerekli bilgilere ulaşabilecek.

Google, arama sonuçlarında yardım hattına erişimi kolaylaştırarak olabilecek en hızlı desteği kullanıcılara sunmaya yardımcı oluyor. Yardım hattında İngilizce ve İspanyolca konuşabilen kişiler yer alacak ve tercüme yoluyla 200’den fazla dilde hizmet sunulacak.

  • Anasayfa
  • Yazılım
  • Tarayıcılar Haberleri
  • Google, ilgili aramalarda aile içi şiddet yardım hattı gösterecek

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version