Tekno Takip

Google, Arama Sonuçlarını Düzgünleştiren Özelliğini Duyurdu!

İnanç Can Çekmez: Google, Arama Sonuçlarını Düzgünleştiren Özelliğini Duyurdu! 3

Dünyanın en popüler arama motoru Google, kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni bir özellik duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, kullanıcıların gerçekten aradıkları sonuçlara ulaşması için yeni bir çalışma yapıldığı belirtildi. Google’a göre bundan sonra tırnak işareti ile yapılacak arama terimleri, kullanıcıyı en doğru sonuca ulaşmasını sağlayacak.

Google’ın yeni özelliği, gerçekten de çok sayıda kullanıcının işine yarayacak gibi görünüyor. Zira bu özellik sayesinde arama yaptığınız bir kelime öbeği, olduğu şekliyle sonuçlar arasında gösterilecek. Gelin hep birlikte, bu özelliği bir örnek sayesinde anlayalım.

Google’ın tırnak işareti özelliği şöyle kullanılacak:

Google, yeni arama özelliğini şarj cihazları üzerinden örneklendirdi. Biz de öyle yapalım. Diyelim ki internette şarj cihazlarıyla ilgili bilgi almak istiyorsunuz. Ancak sizin bu konudaki esas kriteriniz, kablosuz şarj cihazları. İşte böylesi bir durumda, Google aramasını “kablosuz şarj cihazları” şeklinde yazmalısınız. Bu aramayı yaptıktan sonra karşınıza çıkan ilk sonuçlar, kablosuz şarj cihazı kelimelerinin yan yana bulunduğu sayfalar olacak. Bu sayede öncelikli olarak kablosuz şarj cihazları ile ilgili bilgilere, sonrasında ise bu kelimelerin geçtiği tüm makalelere ulaşmış olacaksınız.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan isim, Google Arama Yazılım Mühendisi Yonghao Jin oldu. “Varsayılan olarak; sistemlerimiz hem girilen kelimeleri ve tümceleri hem de genellikle yararlı olan ilgili terimleri ve kavramları arayacak şekilde tasarlanmıştır. Alıntılanmış bir arama kullanırsanız, yakından alakalı kelimeler kullanan faydalı içeriği kaçırabilirsiniz.” diyen Jin, tırnak işareti kullanılarak yapılacak alıntı aramalarının avantajını ise şöyle açıkladı: Kelime öbeklerinin tam anlamıyla bir sayfada olmasının her şeyi değiştirdiği zamanlar vardır. Bu durumlar için, alıntılanan aramalar kullanılabilir ve çok daha iyi sonuçlar verir.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version