Tekno Takip

Google Bard’ın Tüm Özellikleri Açıklandı!

İnanç Can Çekmez: Google Bard'ın Tüm Özellikleri Açıklandı! 5

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın her yıl düzenlediği I/O etkinlikleri resmen başladı. Google, bu etkinlik kapsamında en yeni ürün ve teknolojilerini duyurdu. Bu bağlamda; etkinliğin en önemli hususlarından bir tanesi de kısa bir süre önce duyurulan yapay zeka aracı Bard’dı. Google, I/O 2023’te Bard’ın tüm yeteneklerini açıkladı.

Aslına bakacak olursak Google Bard, bir süre önce erken erişim kapsamında kullanıma sunuldu. Hal böyle olunca Bard’ın bazı özellikleri ya açıklandı ya da kullanıcılar sayesinde ortaya çıktı. Gelin şimdi Google Bard’ın hem geçmişte hem de şimdi açıklanan yepyeni özelliklerine yakından bakalım.

Google Bard’ın yapabildiği her şey!

  • Kod yazabilecek!
  • Sorduğunuz sorulara ait yanıtları görsellerle de destekleyecek
  • Google Lens ile birlikte çalışacak
  • Dokümanlar, Drive, Gmail veya Haritalar gibi Google’a ait hizmetlere entegre edilecek
  • DALL-E veya Midjourney kullanıyormuş gibi görseller oluşturabileceksiniz
  • 40 farklı dilde kullanılabilecek

Kod yazabilecek!

Google Bard’ın geçmişten bilinen özelliklerinden bir tanesi, kod yazabilme yeteneği. 20’den fazla programlama dili için destek veren yapay zeka, yazılımların işini hayli kolaylaştıracak. Çünkü Google Bard ile bir projenin sadece kodları yazılmayacak. Yazılan kodlarda hata ayıklaması da yapılabilecek.

Google Bard’ın kod yazma yeteneği, ilk aşamada yazılan kodları dışarı aktarabiliyordu. Ancak bu sadece Google’ın Colab isimli platformu için geçerliydi. Google, geliştiricilerin dışa aktarma seçeneğinden memnun kaldığını belirterek, özelliğin kapsamını genişleteceğini söyledi. Yapılan açıklamaya göre Google Bard ile yazılan bir kod, Replit gibi farklı programlama platformlarında da anında çalıştırılabilecek.

Ayrıca oluşturulan bir kod başka bir kaynaktan alıntılandıysa, Google Bard bununla ilgili olarak bilgilendirme yapacak. Google, Bard’ın artık karanlık moda sahip olduğunu, bunun da geliştiriciler tarafından çok istenen özellikler arasında yer aldığını duyurdu.

Sorduğunuz sorulara ait yanıtları görsellerle de destekleyecek

Google I/O’da açıklanan bir diğer Google Bard özelliği ile görselleştirme üzerine oldu. Sohbet botlarını bilirsiniz, metinlere boğulmuş haldedirler. Google Bard, bu durumu değiştirecek. Kullanıcılara gelecekte sunulacak yeni özellik, sorulan bir soruyla ilgili görsellerin de gösterilmesini sağlayacak. 

Google, bu özelliği bir örnekle tanıttı: Diyelim ki Google Bard’a “New Orleans’ta mutlaka görülmesi gereken yerler nelerdir?” şeklinde bir soru yönelttiniz. Alacağınız yanıtlar sadece metinlerden ibaret olmayacak. Açıklamayla birlikte görüntülere de anında ulaşabileceksiniz. 

Google Lens ile birlikte çalışacak

Google’ın görsel arama hizmetlerinden Google Lens ile yapay zeka aracı Google Bard birleşti. Kullanıcılar, Google’ın yapay zeka aracına fotoğraf yükleyip, bu fotoğraflarla ilgili bir şeyler sorabilecekler. Google, tüm sürecin birkaç saniye içerisinde tamamlanacağını ifade ediyor.

Dokümanlar, Drive, Gmail veya Haritalar gibi Google’a ait hizmetlere entegre edilecek

Google Bard, başlı başına bir hizmet olmayacak. Bu yapay zeka aracı, şirketin diğer hizmetleriyle de entegre biçimde çalışacak. Örneğin; Google Bard’a gitmek istediğiniz bir yeri sordunuz. Eğer isterseniz, Google Haritalar üzerinden bir rota planlaması yapabileceksiniz. Ya da diyelim ki Google Bard ile bir metin oluşturdunuz. Bu metni Google Dokümanlar veya Gmail aracılığıyla başka bir yere gönderebileceksiniz.

DALL-E veya Midjourney kullanıyormuş gibi görseller oluşturabileceksiniz

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçları arasında yer alan DALL-E, metinleri görselleştirme üzerine oldukça iyi işler çıkarıyor. Google Bard, bu tür bir hizmeti de bünyesinde barındıracak. Google’ın açıklamalarına göre Bard, Adobe Firefly isimli yapay zeka aracı ile entegreli çalışacak. Yazdığınız bir metin, yapay zeka aracılığıyla bir görsel haline getirilecek.

40 farklı dilde kullanılabilecek

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Bard, şu an sadece İngilizce, Korece ve Japonca dillerini destekliyor. Ancak yapay zeka aracının kapsamı bunlardan ibaret olmayacak. Google, Bard’ın 40 farklı dilde hizmet verebileceğini açıkladı.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version