Categories: Yapay Zeka

Google, Çalışanlarının Kendi Sohbet Botu Bard’ı Kullanmasını İstemiyor: İyi de Neden?

Üretken yapay zekâ yarışında önde gelen şirketlerden biri olmayı amaçlayan Google, birkaç ay önce ChatGPT rakibi sohbet botu Bard’ı tanıtmıştı. Zamanla gelişen bu yapay zekâ aracı, istediğiniz her soruya yanıt verebiliyordu. Şirket, yakın zamanda gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Bard’a gelecek tüm özellikleri de açıklamıştı.

Şimdi ise Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in çalışanları için bir politikası olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre teknoloji devi, çalışanlarının piyasadaki sohbet botlarına karşı dikkatli olmasını istiyor. Buna kendi sohbet botu Bard da dahil.

Google, sızıntı ihtimali nedeniyle hassas bilgilerin sohbet botlarıyla paylaşılmasını istemiyor

Konuya ilişkin kaynaklara dayandırılan habere göre Alphabet, çalışanlarının OpenAI’ın ChatGPT’si veya kendi sohbet botu Bard gibi modellerle gizli bilgi paylaşılmamasını tavsiye ediyor. Bunun nedeni ise sızıntı riski.

Şirket, çalışanlarının hassas bilgiler girmesini istemiyor; çünkü kullanıcıların bu bilgileri görüntüleme ihtimali bulunuyor. Öte yandan sohbet botları, girdileri kendilerini eğitmek için de kullanabiliyor. Bu da ayrı bir risk oluşturuyor Google’dan konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

Birçok teknoloji devi gizlilik endişeleri nedeniyle çalışanlarının yapay zekâ araçlarını kullanmasını yasaklıyor

Bunun haklı bir endişe olduğunu söylemek mümkün. Bir diğer teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz ay bir veri sızıntısı yaşadığını açıklamıştı. Bu sızıntı, Samsung çalışanlarının ChatGPT’yi kullanmasının ardından gelmişti. Güney Koreli şirket, yaşananların akabinde de çalışanlarının ChatGPT’yi kullanmasını yasaklamıştı.

Öte yandan Amazon’dan bir avukat da bu yılın başlarında çalışanlara ChatGPT’yle hassas bilgi paylaşılmaması çağrısında bulunmuştu. Aynı şekilde mayıs ayında Apple’ın da çalışanlarının ChatGPT, Bard ve GitHub’ın Copilot aracı gibi modelleri kullanmasını gizlilik nedeniyle yasakladığı ortaya çıkmıştı. Tabii Apple’ın kararında gizliliğe ek olarak kendi yapay zekâ teknolojileri geliştirmesinin etkisi olabileceği de belirtilmişti.

Kaynak:  Webtekno

Şinasi Kaya

Share
Published by
Şinasi Kaya

Recent Posts

Elektrik Kesintisi Sırasında Telefon Sinyali Neden Kaybolmaz?

Elektrik kesintileri sırasında telefon sinyalinin neden kaybolmadığını öğrenin. Bu yazıda, cep telefonlarının sinyal güçlerinin nasıl…

9 dakika ago

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu, küresel elektrikli araç pazarındaki büyüme, trendler ve istatistiklerle…

33 dakika ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile konuşmalarınızı kolayca yazıya aktarın. Bu pratik yöntem sayesinde…

2 saat ago

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

10 saat ago

Tesla’nın Actually Smart Summon Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…

10 saat ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…

11 saat ago