Tekno Takip

Google Chrome 113 sürümü yayınlandı: İşte yenilikler

Meral Erden: Google Chrome 113 sürümü yayınlandı: İşte yenilikler 3

Meral Erden: Google Chrome 113 sürümü yayınlandı: İşte yenilikler 1 Dünyanın en tanınan internet tarayıcılarından Google Chrome, yeni özellikler ve performans iyileştirmeleri ile nizamlı olarak güncellenmeye devam ediyor. Bugün Google, video konferans görüşmeleri için daha süratli AV1 görüntü kodlaması, varsayılan olarak WebGPU desteği ile dikkat çeken Chrome 113 sürümünün kullanıma sunulduğunu duyurdu. 

Google Chrome 113 sürümü yayınlandı

Chrome 113’teki en değerli gelişme, WebGPU dayanağı diyebiliriz. Bilmeyenler için bu özellik, GPU üzerinden web sayfalarının daha gelişmiş 3D içerik görüntülemesine ve aygıttaki makine tahsili algoritmalarını hızlandırmasına imkan tanıyor. Yeni güncelleme, 15 ek güvenlik düzeltmesi de dahil olmak üzere Linux, macOS ve Windows platformlarında kullanıma sunuldu. İşte yeni güncelleme ile sunulan tüm yenilikler:

Bu bilgilerin ışığında Chrome 113, kullanıcılar için daha süratli ve verimli görüntü konferans görüşmeleri, CSS medya özelliklerine daha düzgün takviye ve WebGPU ile geliştirilmiş 3D grafik performansına odaklanıyor diyebiliriz. 

Exit mobile version