Tekno Takip

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’ya dair birinci detaylar: İkinci kuşak Tensor işlemci, yeni Samsung modem

Şinasi Kaya: Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'ya dair birinci detaylar: İkinci kuşak Tensor işlemci, yeni Samsung modem 3

Şinasi Kaya: Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'ya dair birinci detaylar: İkinci kuşak Tensor işlemci, yeni Samsung modem 1

Google, yeni akıllı telefonları üzerinde çalışmaya devam ederken cihazlar hakkında bilgiler gelmeye başladı. Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro‘ya dair ortaya çıkan ayrıntılara göre cihazlarda ikinci nesil Tensor işlemci yer alacak. Ayrıca telefonlarda yeni Samsung modem bulunacak.

Kod adlarında kedigiller familyasına geçiliyor

Geçtiğimiz Ekim ayında Google’ın ikinci nesil Tensor işlemci üzerinde çalıştığına dair bilgiler ortaya çıkmıştı. “Cloudripper” kod adına sahip işlemcinin model numarasının GS201 olduğu belirtilmişti. Yeni bilgiler işlemcinin bir Exynos modemle geleceğini gösteriyor.

İkinci nesil Tensor işlemcinin, model numarası “g5300b” olan ve önceki ürünlerin model numaralarıyla karşılaştırma yapıldığında Exynos Modem 5300‘e sahip olabileceği belirtiliyor.

Kaynak kodda Cloudripper’ın yanı sıra Exynos Modem 5300 ile ilişkili üç ek cihaz kod adına daha ulaşıldı. Bu kod adlarından ikisi Cheetah(Çita) ve Panther(Panter) isimlendirmelerine sahip. Bu iki kod adının ikinci nesil Tensor işlemciden güç alması beklenen Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro‘ya ait olduğu düşünülüyor.

Motorola Edge 30 Pro 5G’nin teknik özellikleri ortaya çıktı
1 gün önce eklendi

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, sırasıyla “Oriole” ve “Raven” kod adlarına sahip. Bakıldığında her ikisi de bir kuş türü ve aynı şekilde Pixel 6a‘nın “Bluejay” ve Pixel Notepad‘in “Pipit” kod adlarıyla tür anlamında eşleşiyor. Pixel 6’dan önceki cihazlarda ise su yaşamına dair kod adları kullanan Google, yeni serisiyle kedigiller familyasına geçiş yapıyor.

  • Anasayfa
  • Mobil Teknolojiler
  • Cep Telefonları Haberleri
  • Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’ya dair ilk ayrıntılar ortaya çıktı

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version