Tekno Takip

Google Pixel Tablet’in Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

Şinasi Kaya: Google Pixel Tablet'in Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı 5

Google’ın bir süredir yeni bir tablet çıkaracağı biliniyordu. Öyle ki şirket, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği bir etkinlikte Pixel Tablet olarak adlandırılan ve bu yıl tanıtılması beklenen cihaz hakkında bazı detayları bizlerle buluşturmuştu.

Şimdi ise Amazon’da yapılan bir listeleme, cihazla ilgili yeni bilgileri ortaya çıkardı. Bu bilgiler, ekran, batarya ve çıkış tarihi gibi önemli konuları içeriyor. Amazon listelemesi, fark edildikten kısa bir süre sonra siteden kaldırıldı.

Listelemeye göre cihaz, haziran ayında çıkış yapacak

Listeleme kaldırılmadan önce alınan bir ekran görüntüleri, cihazın 8 GB RAM (LPDDR5) ile geleceğini ortaya koyuyor. Bu, daha önce çıkan sızıntıları doğrular nitelikte. Öte yandan ekran tarafında 10,95 inç 2560×1600 LCD ekran ve 500 nit parlaklık göreceğimiz de görülüyor. Bunun yanı sıra 128 ve 256 GB depolama seçenekleri ile geleceğinin söylendiğini belirtelim.

Bunların yanı sıra, cihazda 8 MP ön ve arka kamera, üç mikrofon, Bluetooth 5.2 gibi özelliklerle de karşılaşıldı. 27Wh batarya ve 12 saate kadar çıkabilen video oynatma da tablette karşımıza çıkacak. Amazon listelemesine göre cihaz 20 Haziran’da Japonya’da çıkacak ve 128 GB depolamaya sahip versiyon 591 dolar olacak. Daha önceki sızıntılar, Avrupa’da 600-650 euro’luk bir fiyat etiketi görebileceğimizi ortaya koymuştu.

Pixel Tablet hakkında şu ana kadar oldukça az şey biliyorduk. Şirket aylar önceki etkinliğinde Pixel 7 ve Pixel 7 Pro telefonlarda gördüğümüz Tensor 2 işlemcinin tablette de yer alacağını söylemişti. Öte yandan hem akıllı ekran hem de taşınabilir bir tablet olarak kullanılacağını da eklemişti. Şirketin yıllar sonra tekrar tabletlere dönmesini sağlayacak cihaz hakkındaki tüm detayları, bugün ortaya çıkan listelemeye göre haziran ayında öğreneceğiz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version