Tekno Takip

Google ve Samsung, bu değerli alanda güçlerini birleştirmek için anlaştı

Şinasi Kaya: Google ve Samsung, bu değerli alanda güçlerini birleştirmek için anlaştı 1

Google ve Samsung, geliştiricilerin kullanıcıların sağlık verilerini Android uygulamaları ve cihazları arasında senkronize etmeleri için planladıkları Health Connect isimli yeni bir platform için güçlerini birleştirdiğini duyurdu. Bu iş birliği neticesinde Samsung Galaxy cihazlarını kullanan kullanıcıların sağlık verileri, Google’ın diğer uygulamalarıyla beraber tek çatı altında senkronize olabilecek.

Google I/O 2022 etkinliğinde açıklanan Health Connect uygulaması ile beraber Samsung Health, Firbit, Google Fit, MyFitnessPal, Leap Fitness ve Withings uygulamaları senkronize edilebilecek. Şimdilik uygulama desteği bu kadar olsa da, yakın gelecekte bu uygulamaların arasına yenilerinin katılacağı açık.

Health Connect’in 50’den fazla veri türünü destekleyeceğini açıklayan Samsung, bunlar arasında aktivite, vücut ölçümü, döngü takibi, beslenme, uyku takibi ve hayati verilerin olacağını bulunacağını söylüyor.

Samsung Başkan Yardımcısı TaeJong Jay Yang yaptığı basın açıklamasında, “Health Connect’in tüm avantajlarını ve potansiyelini ortaya koymak için Google ve diğer ortaklarla birlikte çalışıyoruz,” derken, Samsung Health’in bu yıl içinde Health Connect’i benimseyeceğini de doğruladı. Böylece Galaxy Watch cihazlarında ölçülen doğru ve optimize edilmiş veriler, diğer uygulamalarda da kullanılabilecek. Google da bu konuya ilişkin olarak, kullanıcıların her tür verisini hangi uygulama ile paylaşacaklarını kontrol edebileceklerini açıkladı.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version