Categories: Yapay Zeka

Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekâsı Bard, Artık Türkçe Konuşabiliyor!

OpenAI’ın Kasım 2022’de yayınladığı sohbet botu ChatGPT, adeta teknoloji dünyasında yeni gidişatı belirledi. Uzun yıllardır yapay zekâ teknolojileri geliştiren Google ve Meta gibi şirketler bile paniğe kapılarak bu akımı kaçırmamak için sohbet botlarını erkenden yayınladı.

Google’ın 21 Mart 2023’te kullanıma sunduğu Bard ise bugün büyük bir haberle Türkiye’deki kullanıcılarını sevindirdi. Google, 13 Temmuz itibarıyla Bard’ın Türkçe dil desteğine kavuştuğunu açıkladı.

Bard, artık Türkçe kullanılabiliyor!

Google, yayınladığı blog yazısında Bard’ın Arapça, Çince, Almanca, Hintçe, İspanyolca ve Türkçe dahil 40’tan fazla dili desteklemeye başladığını duyurdu. Ayrıca sohbet botuna gelen yeni özellikler de paylaşıldı.

Bard’a gelen yeni özellikler:

  • Yanıt dinleme özelliği: Bard’ın konuşmalarınıza verdiği cevaplar artık sesli olarak dinlenebilecek.
  • Yanıtlarda ayarlama yapma: Bard’ın hangi tonda ve stilde yanıt vereceğini, beş farklı seçeneğe göre seçebileceğiz. Bu seçenekler basit, uzun, kısa, profesyonel ve gündelik şeklinde.
  • Sohbetleri sabitleme, düzenleme ve değiştirme: Bard ile yaptığınız sohbetleri artık sabitleyebilecek, bu sohbetlere daha sonradan erişebileceksiniz. Ayrıca sohbete bir ad verebileceksiniz.
  • Kodları daha fazla yere aktarabilme: Artık Bard’ın yazdığı Python kodları Google Colab ile birlikte Replit’e de eklenebilecek.
  • Yanıtları paylaşabilme: Sohbetin bir kısmı veya sadece bir cevap bağlantılar aracılığıyla paylaşılabilecek.
  • İstemlerde resim kullanabilme: Artık Bard’a fotoğraf gönderebilecek veya bu fotoğraf içindeki bir içeriği sorabileceğiz. Bu fonksiyonlar, Google Lens’in fonksiyonlarıyla aynı.

Bir diğer büyük haber ise Avrupa hakkında:

Avrupa Birliği, Google’ın sohbet botu Bard’ın kullanıma sunulmasına gizlilik hakkındaki şüpheler nedeniyle izin vermemişti. Google, Avrupa’daki kullanıcılar için beklenen haberi de bugün duyurdu. Bard, artık Avrupa Birliği ülkeleri ve Brezilya dahil daha fazla ülkeden ulaşılabilir oldu.

Kaynak:  Webtekno

Meral Erden

Share
Published by
Meral Erden

Recent Posts

Elektrik Kesintisi Sırasında Telefon Sinyali Neden Kaybolmaz?

Elektrik kesintileri sırasında telefon sinyalinin neden kaybolmadığını öğrenin. Bu yazıda, cep telefonlarının sinyal güçlerinin nasıl…

10 dakika ago

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu, küresel elektrikli araç pazarındaki büyüme, trendler ve istatistiklerle…

34 dakika ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile konuşmalarınızı kolayca yazıya aktarın. Bu pratik yöntem sayesinde…

2 saat ago

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

10 saat ago

Tesla’nın Actually Smart Summon Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…

10 saat ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…

11 saat ago