Tekno Takip

Google’In katlanabilir telefonu Pixel Fold tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Ulaş Utku Bozdoğan: Google'In katlanabilir telefonu Pixel Fold tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı 1

Google, katlanabilir telefon savaşına uzun vakittir beklenen Pixel Fold ile nihayet tezli bir giriş yaptı. 1.799 dolarlık Pixel Fold, Samsung’un Galaxy Z Fold 4’ü üzere birtakım güçlü rakiplerle rekabet edecek. Telefonun Haziran ayında müşterilere gönderilmeye başlanacağı söyleniyor.

Pixel Fold’un iki ekranı da (ön ekran ve katlanabilir iç ekran) OLED panel ve 120Hz yenileme suratına sahip. İç ekran ultra ince camla kaplı, açıldığında 7,6 inçlik ve 2K çözünürlüklü geniş bir ekran alanı sunuyor. Aygıtın önündeki 5,8 inçlik ekran ise tek elle kullanım için uygun. Şayet ön ekranda bir uygulama başlatır ve Pixel Fold’u açarsanız, uygulama gecikme olmadan iç ekranda devam edebiliyor.

Pixel Fold kameraları

Pixel Fold’un gerisinde üçlü bir kamera sistemi bulunuyor: 48 megapiksel ana kamera, 10.8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 10.8 megapiksel telefoto kamera. Ön ekranda 9.5 megapiksellik ve iç ekranda 8 megapiksellik iki kamera daha aygıtta yerini alıyor.

Google Pixel Fold, gücünü Google’ın kendi işlemcisi olan Tensor G2’den ve 12 GB RAM’den alıyor. 256 GB depolama alanına ve 4.821 mAh kapasiteli bir pil eşlik ediyor.

Google’ın katlanabilir telefonu, Android’in yeni sürümü olan Android 13 ile geliyor. Bu sürümde katlanabilir aygıtlara özel birtakım özellikler var. Örneğin, çoklu pencere modu sayesinde iki yahut üç uygulamayı birebir anda çalıştırabilirsiniz. Ayrıyeten, Google’ın kendi uygulamaları da katlanabilir ekrana ahenk sağlıyor. Mesela, Google Haritalar’da ekranı açtığınızda daha fazla ayrıntı görebiliyorsunuz.

Exit mobile version