Tekno Takip

Harika Mario sineması korsana erken yenildi!

Şinasi Kaya: Harika Mario sineması korsana erken yenildi! 1

Cuma günü, bir Twitter kullanıcısı sinemanın tamamını platforma yükledi ve sinema, pazar gününe kadar telif hakkı maddelerini açıkça ihlal ederek orada kalmaya devam etti. Daha sonra sinema kaldırıldı ve kullanıcı Twitter’dan uzaklaştırıldı – yeniden de on milyondan fazla insan onu çoktan görmüştü.

Telif hakkıyla korunan sinemalar daha evvel de, Elon Musk vazifesi devraldığından beri, kaldırılmadan evvel tekraren Twitter’da birkaç gün geçirdi (eh, güvenlik işçinizin birçoklarını kovmak bunu epey kolaylaştırıyor olmalı). Fakat daha evvel sızdırılmış olan Süratli ve Öfkeli: Tokyo Yarışı yahut Avatar üzere evvelki sinemalar, uzun mesaj dizilerinde iki dakikalık görüntüler halinde paylaşılıyordu. Super Mario Bros. Sineması, ise biri sinemanın birinci saatini ve oburu son 32 dakikasını içeren iki gönderi halinde paylaşıldı.

Super Mario sineması korsana erken yenildi!

Bu neden daha evvel olmadı? Zira artık Twitter Blue aboneleri 60 dakikaya kadar görüntüler yükleyebiliyor. Lakin, bu özellik sırf Twitter’ın web sitesinde mevcut ve uygulama kullanıcıları için mühlet 10 dakikalık görüntülerle sonlu.

Ana akım yasadışı yayından bağımsız olarak, The Üstün Mario Bros. Movie dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat yaparak gişe rekorunu kırdı ve ABD ve Kanada’da art geriye dört hafta sonu bir numara oldu. Film sizin oralara da gelip gittiyse merak etmeyin, yakında muhtemelen Twitter’a geri döner..

Exit mobile version