Tekno Takip

HarmonyOS nihayet globalleşiyor!

Ulaş Utku Bozdoğan: HarmonyOS nihayet globalleşiyor! 3

Ulaş Utku Bozdoğan: HarmonyOS nihayet globalleşiyor! 1 Bildiğiniz üzere ABD hükümeti Huawei’ye çeşitli yaptırımlar uyguladıktan sonra Çinli teknoloji şirketi kendi taşınabilir işletim sistemini süratli bir biçimde tanıttı.Tanıtılan HarmonyOS aslında yalnızca Huawei telefonlar için değil akıllı TV, araç içi cümbüş sistemlerinde ve akıllı saatler için de geliştirilmiş bir işletim sistemi. HarmonyOS piyasaya çıkalı 2 yıl oldu ancak şu an dünyanın en büyük 3. taşınabilir işletim sistemi pozisyonuna geldi.

Tüm küresel Huawei aygıtlar EMUI’ı terkedecek

HarmonyOS’un lansmanından sonra en çok heyecanlanan küresel kullanıcılar oldu. Fakat Huawei daha çok Çin pazarına odaklanma kararı alırken HarmonyOS 3.0 ve 3.1 yalnızca Çin’de kullanıma sunuldu. Küresel kullanıcılar ise Huawei EMUI’ın güncellenmiş sürümünü yükledi. Lakin şirket, hoş bir atılım yaparak orta segment Huawei Nova 11 ve amiral gemisi olan Huawei P60 Pro’yu HarmonyOS yüklenmiş bir halde piyasaya sürdü. Şirketin aldığı karara nazaran artık tüm Huawei küresel aygıtlar EMUI’ı terk edecek.

Milyonlarca küresel Huawei kullanıcısı, HarmonyOS’u kullanmak için beklemede. Huawei’den şimdi bu gelişmeyle ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıyeten HarmonyOS, artık Android arayüzüne yakınlığından ayrışarak kendine has bir arayüz ile kademeli bir halde değişmeye ve gelişmeye çalışacak.

Exit mobile version