Tekno Takip

HAVELSAN’ın Boeing 737 MAX simülatörü EASA sertifikası aldı

Meral Erden: HAVELSAN'ın Boeing 737 MAX simülatörü EASA sertifikası aldı 5

Meral Erden: HAVELSAN'ın Boeing 737 MAX simülatörü EASA sertifikası aldı 1 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu HAVELSAN, uçuş simülatörleri alanındaki projelerine devam ediyor. HAVELSAN’ın Boeing 737 MAX için geliştirdiği uçuş simülatörü, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) sertifika aldı.

HAVELSAN’ın Türk Hava Yolları (THY) için geliştirdiği simülatör, EASA tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda EASA Level D sertifikası elde etti. BOEING tarafından sağlanan bilgileri ile geliştirilen simülatörün başarısı kanıtlanmış oldu.

Simülatör sayesinde pilotlar birebir gerçek kokpit üzerinde uçağın tüm uçuş sistemlerini kullanabiliyor. Aviyonikler, uçuş öncesi prosedürler, kalkış ve iniş, uçuş hareketleri, uçuş sonrası prosedürler üzere uçuşa dair tüm evrelerde kendini geliştirme fırsatı elde ediyor.

HAVELSAN daha evvel de THY için Boeing 737 Next Generation modeli için simülatör geliştirmiş ve EASA Level D sertifikası almıştı. Ayrıyeten Airbus A320 CEO/NEO FFS model için geliştirilme çalışmaları devam eden simülatörün fabrika testlerine başlandı. Bu simülatörün de 2023’ün üçüncü çeyreğinde EASA Level D sertifikası alması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları Üst Yöneticisi Bilal Ekşi, “Dünyanın her yerinden daha fazla ülkeye ve memleketler arası destinasyona ulaşan hava yolu şirketi olarak, eğitim kapasitemizi kıymetli ölçüde artırırken, artan talep muhtaçlığını karşılamak için filomuzu istikrarlı bir halde genişletiyoruz. Bu kapsamda; 3 Airbus A320 FFS ve 2 Boeing 737 Max FFS simülatörünün üretimi için iş birliği içinde çalıştığımız dünyanın önde gelen uçuş simülasyon üreticilerinden HAVELSAN’a güveniyoruz. Simülatörümüz için Avrupa EASA Düzey D sertifikası almaktan memnunluk duyuyoruz ve uzun vadeli iş birliğimizi sürdürmeyi umuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

HAVELSAN Boeing 737 MAX Uçuş Simülatörü Özellikleri

Exit mobile version