Tekno Takip

Horizon Forbidden West, İlk Oyundakinden Daha İyi Yan Görevler Barındıracak

Ulaş Utku Bozdoğan: Horizon Forbidden West, İlk Oyundakinden Daha İyi Yan Görevler Barındıracak 1

Game Informer’ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı Horizon Forbidden West ön incelemesinde, yeni oyunun, ilk oyuna kıyasla daha iyi yan görevlere sahip olacağı ve bu yan görevlerin daha iyi ödüller sunacağı aktarıldı. Forbidden West Oyun Direktörü Mathijs de Jonge, yan görevleri yapmanın daha fazla başarı duygusu ve silah ya da kıyafet gibi bir sonraki görevinizde işinize yarayacak bir eşya vadettiğini söyledi.

GamesRadar’ın haberine göre, Mathijs de Jonge, ana karakterimiz Aloy’un, ilk oyundakinin aksine sadece ana görev serisinde karşılaştığı karakterlerle değil, yan görevlerde karşılaştığı karakterlerle de daha çok vakit geçireceğini ifade etti. Yani yan görevlerde karşılaştığımız bazı karakterler, yalnızca tek bir görevin ardından ortadan kaybolmayacaklar ve kendileriyle başka görevlerde de karşılaşacağız. de Jonge, bu durumla ilgili olarak ikinci oyunda Aloy’un yalnızca ana karakterlerle vakit geçirmesini istemediklerini belirtti.

Horizon serisinin ilk oyunu Horizon Zero Dawn, 2017 yılında piyasaya sürülmüş ve iyi bir satış başarısı elde etmişti. Bu başarının ardından ise Sony devam oyununun yapılmasına karar verdi. Horizon Forbidden West oyununun 18 Şubat’ta çıkış yapmasıyla birlikte de serinin hayranlarının ikinci oyun için yaklaşık beş yıl süren uzun bekleyişi sona ermiş olacak.

Bununla birlikte Sony, geçtiğimiz günlerde CES 2022’de gerçekleştirdiği sunumda, yeni sanal gerçeklik cihazı PlayStation VR2’yi duyurmuş ve bu cihaza özel bir Horizon oyununun geliştirildiğini de açıklamıştı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version