Tekno Takip

Huawei, 5G ihalesine katılmasına müsaade vermeyen İsveç’e 540 milyon dolarlık dava açtı

Ulaş Utku Bozdoğan: Huawei, 5G ihalesine katılmasına müsaade vermeyen İsveç'e 540 milyon dolarlık dava açtı 5

Ulaş Utku Bozdoğan: Huawei, 5G ihalesine katılmasına müsaade vermeyen İsveç'e 540 milyon dolarlık dava açtı 1

Çinli teknoloji devi Huawei, İsveç hükümetine uluslararası tahkimde dava açtı. Şirket, 5G mobil iletişim ekipmanı tedariki için düzenlenen ihaleye katılmasına izin verilmemesi nedeniyle oluşan zararının tazminini talep ediyor.

Huawei kayıplarının telafisi için ilk etapta 5.2 milyar İsveç kronu (560 milyon dolar) tazminat ödenmesini istiyor ancak bu rakam 25-30 milyar İsveç kronuna (2.7-3.2 milyar dolar) yükselebilir. Huawei ve İsveç arasındaki ihtilaf bir yıl önce başlamıştı.

“Amaç diğer ülkelerin gözünü korkutmak”

İsveç Posta ve Telekom İdaresi (PTS), o dönem Huawei’nin 5G mobil iletişim ekipmanı tedariki ihalesine katılmasına izin vermedi. Yetkililer, kararın güvenlik sorunları gerekçesiyle alındığını belirtti. Zira Huawei’nin Çin hükümetiyle yakından bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Uzmanlara göre Huawei’nin bu eyleminde sadece tazminat alma arzusu değil, aynı zamanda stratejik bir yön de var. Şirket, İsveç’ten oldukça yüklü miktarda bir para kopararak 5G ekipman ihalelerine katılmasına izin vermek istemeyen tüm ülkelerin gözünü korkutmak istiyor.

  • Anasayfa
  • Mobil Teknolojiler
  • Cep Telefonları Haberleri
  • Huawei, 5G ihalesine katılmasına izin vermeyen İsveç’e dava açtı

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version