Tekno Takip

Huawei, akıllı telefon kesimi için yeni silahına çok güveniyor

Şinasi Kaya: Huawei, akıllı telefon kesimi için yeni silahına çok güveniyor 1

Huawei, uzun vakittir beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Mate 60’ın dairesel kamera tasarımı hakkındaki söylentiler ve sızıntılarla gündemde. En son gelen güncellemeler ise Mate 60’ın, yeni bir ‘Oreo-esk’ dizayna sahip olacağını ve art kameranın geniş yatay bir bantla iki kesime bölüneceğini ortaya koyuyor. Bu tasarım, Mate 60 serisinin beş yeni aygıtla birlikte geleceği ve art kamera sisteminin XMAGE markalı dörtlü bir kamera olacağı da belirtiliyor.

Huawei, standart Mate 60 modelinin testlerine başlamış durumda. Varsayım uzmanı Wangzaiknows’a nazaran, mevcut test, Snapdragon 8+ yonga seti ile gerçekleştiriliyor. Huawei, Mate 50 serisi ve P60 serisi üzere evvelki modellerinde de Snapdragon 8+ yonga setini kullanmıştı. Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti, TSMC’nin 4nm teknoloji düğümünü kullanarak %30 güç tüketimi verimliliği sağlıyor. Fakat, Huawei’nin geçmişte son sürüm öncesi çekirdek akıllı telefon bileşenlerini değiştirdiği göz önüne alındığında, son aygıtta hangi işlemcinin kullanılacağı belgisiz.

Huawei, akıllı telefon dalı için yeni silahına çok güveniyor

Huawei, Mate 60 serisi için resmi bir lansman tarihi açıklamadı, lakin kestirimler Ekim 2023’te düzenlenecek bir aktiflikte tanıtılacağı istikametinde. Mate 60’ın, amiral gemisi özelliklerine sahip bir aygıt olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Huawei, Mate 60 ile rakiplerine karşı rekabet etmek ve pazardaki pozisyonunu güçlendirmek için yüksek performans ve inovatif tasarım özellikleri sunacak. Ayrıyeten, kullanıcılarına üst seviye bir kamera tecrübesi sunmak için de çalışıyor. Huawei hayranları, Mate 60’ın piyasaya sürülmesini heyecanla beklerken, şirketin gayesi, akıllı telefon pazarında liderliği elinde tutmaktır.

Exit mobile version