Tekno Takip

Huawei Mate X3 ile katlanabilir telefon bölümünü sarsmaya geliyor

Şinasi Kaya: Huawei Mate X3 ile katlanabilir telefon bölümünü sarsmaya geliyor 3

Huawei, katlanabilir akıllı telefon piyasaya süren ilk şirketler arasındaydı ve şirketin halihazırda piyasada birkaç cihazı bulunuyor. Şirket şimdi katlanabilir akıllı telefonunun üçüncü neslini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. En son rapora göre, Huawei’nin yeni nesil Huawei Mate X3 katlanabilir akıllı telefonunu bu ayın sonuna kadar Çin’de piyasaya sürmesi bekleniyor.

Huawei Mate X3 ile katlanabilir telefon sektörünü sarsmaya geliyor

Ancak şirket henüz lansman tarihini resmi olarak doğrulamadı. Huawei Mate X3 kısa süre önce TENAA’da görüldü ve akıllı telefonla ilgili bazı önemli detayları ortaya çıkardı. 90Hz yenileme hızına sahip 6,5 inç OLED kapak ekrana ve 90Hz yenileme hızı desteğine sahip 8 inç OLED katlanabilir ekrana sahip.

Cihazın şirketin kendi Kirin 9000 SoC’si tarafından çalıştırıldığı ve ABD yaptırımları nedeniyle Huawei’nin yakın zamanda piyasaya sürülen diğer akıllı telefonlarına benzer şekilde yalnızca 4G’ye sahip bir akıllı telefon olacağı söyleniyor. Kamera bölümünde ise telefonun arka tarafında 50 megapiksel birincil sensörden oluşan dörtlü kamera kurulumuna sahip olması bekleniyor. Ön tarafta, cihazın selfie ve görüntülü görüşme için 16 megapiksellik bir kameraya sahip olması muhtemel.

İşletim sistemine gelince, Mate X3 HarmonyOS 2.0.1 (Çin’de HongMeng OS) ile gelecek. 4.500 mAh pil ile çalışacak ve 55W hızlı şarj teknolojisini destekleyecek.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version