Tekno Takip

Huawei MatePad Pro 12.6” – Öne Çıkan Özellikler

İnanç Can Çekmez: Huawei MatePad Pro 12.6” – Öne Çıkan Özellikler 5

Huawei MatePad Pro’yu yeniledi ve çok daha iyi bir tablet haline getirdi. Sizler için hazırladığımız bu makalede, yeni Matepad Pro’nun öne çıkan özelliklerine değiniyoruz.

Huawei MatePad Pro – Ekran

Yenilenen MatePad Pro’nun ekranı bugüne kadar gördüğümüz en büyük MatePad ekranı olma özelliğine sahip. 12.6 inçlik boyutuyla geniş bir görüş alanı sağlarken AMOLED paneli ve 2K çözünürlüğüyle keskin görüntüler sunabiliyor. Ekranın kasaya oranı yüzde 90 ve HDR fotoğraf ve videolarınızı yüksek kontrast ve zengin renklerle görüntüleyebiliyorsunuz.

Bu noktada oldukça geniş bir ekran olduğu için gözlerininiz sağlığı da önemli hale geliyor. TÜV Rheinland tarafından yapılan testlerde Full Care Display 2.0 sertifikası alan ilk tablet olmayı başardı. Peki, bu test nasıl işliyor ve içeriğinde neler var? 

Ekran görüntü kalitesi, ortam ışığının ayarlayan sensörün hassasiyeti, göz koruma başarısı ve sağlık rehberliği olmak üzere dört farklı alanda geçer not almayı başaran Huawei MatePad Pro’nun ekranı düşük mavi ışık değeriyle benim özellikle beğenimi kazandı. Neredeyse her akıllı cihazın mavi ışık filtresi bulunsa da MatePad Pro’nun bu konuda özellikle başarılı olduğunu söyleyebilirim. Uzun süre yazı yazarken mavi ışık filtresini aktif ettiğimde inanılmaz rahat edebiliyorum. 

Huawei MatePad Pro – Donanım ve Yazılım

Böylesine geniş ekranlı bir tablet söz konusu olduğunda donanım ekstra önemli diyebilirim. Hem 2K yüksek çözünürlük hem de hedeflenen görüntü kalitesinin tutturulması  için güçlü işlemci çipseti gerekli. Huawei MatePad Pro Kirin 9000E yonga setiyle geliyor. Bu işlemci hem performans gerektiren uygulamalardaki başarısı ve hem de verimlilik alanındaki başarısıyla dikkat çekiyor. Çalıştırdığım hiçbir uygulamada sıkıntı yaşamadım ve tablet istediğim konumları her seferinde hızlıca gerçekleştirdi. Cihazda aynı zamanda 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

İşletim sistemi tarafındaysa bizi bambaşka bir sistem karşılıyor; HarmonyOS 2.0. Huawei’nin kendi işletim sistemi olan HarmonyOS 2.0 sayesinde Huawei’nin akıllı telefonları, saatleri, bilgisayarları ve diğer çevre birimleri artık aynı yazılım dilini konuşuyor. Böylece Süper Cihaz, kesintisiz iletişim, Huawei ID paylaşımını destekleyen ekosistem özellikleri ve çok daha fazlasına kavuşuyorsunuz. 

Ayrıca Harmony OS 2.0 içerisinde Android desteğini de barındırdığı için hiçbir ek emülatöre ihtiyaç duymadan 3. parti uygulamaları indirebiliyorsunuz. Üstelik Petal Search sayesinde hem uygulama içerisinden hem de Huawei App Gallery üzerinde kolayca istediğiniz uygulamayı bulup indiriyorsunuz.

Yine mikroservis özelliğini de çok beğendik. Huawei MatePad Pro’da o anda kullanmadığınız uygulamaları ekranın bir köşesinde baloncuk olarak tutabilir ve istediğiniz zaman geri açabilirsiniz. Huawei MatePad Pro güçlü bir işlemciye sahip olduğu için aynı anda pek çok uygulamayı kolayca ana ekranda gösterebiliyor veya onları hızlıca baloncuk olarak beklemeye alabiliyor. 

Yine yatay görünümde dikey uygulamaları ayarlama ve AppMultiplier ile istediğiniz uygulamaları çoğaltma da Harmony OS 2.0’ın önemli özellikleri arasında yer alıyor. Tüm bu güzel özelliklere MatePad Pro ekranını MateBook ile ikinci ekran olarak kullamak eklendiğinde cihazın potansiyelini daha da net görmeye başlıyorsunuz.

Yeni M-Pencil ile Çizim Deneyimi

İlk Huawei M-Pencil kesinlikle kötü değildi ama yenilenmiş haliyle çok daha fazlasını yapabildiği de bir gerçek. 4 cihaza kadar bağlanabilme, gizli dokunmatik geçiş butonu, 9ms gecikme süresiyle kullanmaktan keyif aldığım bir ürün oldu. Belki klavyeli kılıf dikkatinizi çekmeyebilir ama M-Pencil, MatePad Pro’yu harika bir şekilde tamamlıyor. Baskı hassasiyeti açısından sektördeki en kaliteli deneyimlerden birini sunan M-Pencil 0.1 mm çizgi çizebileceğiniz kadar hassaslık sağlıyor. Ayrıca Huawei App Gallery’de bu kalemle uyumlu olarak kullanabileceğiniz harika uygulamalar da bulunuyor. Zen Brush 3, Concepst ve İbis Paint X M-Pencil’ın potansiyelini çok iyi ortaya çıkarıyor.

Batarya

Huawei MatePad Pro 10.500 mAh’lık geniş bir batarya kullanıyor. Bu bataryanın gücü ve Harmony OS’in optimizasyonları sayesinde uzun pil ömründen yararlanabiliyorsunuz. Ama tabletin bataryasının tek numarası bu değil. Huawei MatePad Pro kablosuz şarj ve daha önemlisi kablosuz tersten şarjı destekliyor. Elinizde böylesine geniş bir bataryaya sahip olup, hem de onu kablosuz bir powerbank olarak kullanmanız çok iyi bir özellik. Ayırca kutudan 40W’lık Huawei SuperCharge adaptörü çıkıyor ve bu adaptörle çok kısa sürede MatePad Pro’nun bataryasını doldurabiliyorsunuz. 

Özetle MatePad Pro hem yenilenmiş işletim sistemi, hem geniş, kaliteli ekranı hem de donanım özellikleriyle ilk nesil MatePad Pro’nun çok önünde bir cihaz. 

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version