Tekno Takip

Huawei Watch GT Runner – Öne Çıkan Özellikler

Meral Erden: Huawei Watch GT Runner – Öne Çıkan Özellikler 5

Huawei en popüler ürün ailelerinden biri olan akıllı saatler ve bileklikler, farklı modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Son olarak, sporcular için özel olarak tasarlanan Huawei Watch GT Runner hafifliği, sensör GPS geliştirmeleriyle dikkat çekiyor.

Sporcular kullandıkları aksesuarlarda ergonomiyi her zaman önde tutarlar. Bu yüzden GT Runner gibi hafif ama dayanıklı malzemelerden üretilen cihazlar çok önemli olabiliyor. Huawei Watch GT Runner’ın arka yüzü seramik kaplamadan oluşurken, kasa polimer elyaf kılıfla geliyor. Menülerde kontrolü sağlayan taç için titanyum alaşımı kullanılmış. Malzemenin sporcu dostu olmasının yanı sıra tasarımda da diğer saatlerden farklılaşan bazı detaylar mevcut. Saatin kenarlarında hava akışı alacak şekilde eğimler bulunuyor. Böylece saat takılıyken deriniz her zaman nefes alabiliyor. Terlemenin önüne bu şekilde kolayca geçilebilirken, alacağınız verilerde sapmalar veya hatalar görmüyorsunuz.

Arka yüzeyi kaplayan seramik kaplanın ortasında geliştirilmiş sensörler bulunuyor. Huawei Watch GT Runner TruSeenTM 5.0+ kullanıyor ve sensörler şu şekilde: Hızlanma sensörü, jiroskop sensörü, jeomanyetik sensör, optik kalp atış hızı sensörü, ortam ışığı sensörü, barometrik basınç sensörü, sıcaklık sensörü.

GT Runner’ın sunmuş olduğu hassasiyet seviyesi özellikle sporcular için çok önemli. Çünkü yoğun antrenmanlar sırasında kalp atış hızınızda sık sık değişimler yaşanacaktır. Normal sensörler bu tarz değişken aralıkları ölçmede yetersiz kalabilir. GT Runner’ın hassasiyeti sayesinde dinamik değişimlerden etkilenmez ve verilerinizi çok daha doğru bir şekilde alabilirsiniz. Günlük kullanımda sağlık verileri yine önemli ama sporcu için vücudunda yaşanan anlık değişimleri okumak ve buna göre antrenman programları düzenlemek çok daha önemli olacaktır.

Bu verilerin ölçülmesi kadar okunması da önemli. Harmony OS 2.0 ile kutudan çıkan GT Runner, yapay zeka koşu antrenörüne sahip. Her insanın sınırları ve yaptığı antrenmanlar farklı olacağı için kişiye özel antreman programları oluşturmak gerekiyor. Yapay Zeka Koşu Antrenörü ile egzersizlerinizi özelleştirebilir, hedefler belirleyebilir, antrenman sıklığınızı düzenleyebilir ve çok daha verimli bir program oluşturabilirsiniz.

İşin güzel yanıysa Huawei Watch GT Runner’ın geniş ekranının kontrolünün diğer Huawei akıllı saatlerde olduğu gibi son derece kolay olması. 1.43 inç AMOLED ekrana sahip olan akıllı saat, kullanıcılara 460×460 çözünürlük sunuyor. İki fiziksel tuş da menüler arasında rahatça gezinmenizi sağlıyor. Tüm bunlar birleştiğinde de kullanması çok rahat bir akıllı saat ortaya çıkıyor.

Huawei Watch GT Runner’ın en özel yanlarından biri de ikili anten sistemi olarak ön plana çıkıyor. Kasa ve kayış arasında bulunan iki anten saatin çekirdeğine direkt bağlıyken, üzerlerinde veya çevrelerinde herhangi bir metal parça bulunmadığı için çok daha iyi GPS sinyali yakalayabiliyor. Böylece şehirden uzakta bile olsanız bulunduğunuz noktayı tam olarak görebiliyorsunuz. Huawei Watch GT Runner GPS, GLONASS, BDS(Beidou), Galileo, QZSS konumlama sistemi desteği sağlıyor ve konum doğruluğu konusunda son derece iddialı.

Diğer bir önemli noktaysa uygulama desteği. Harmony OS 2.0 ile beraber Huawei akıllı saatler yepyeni özelliklere kavuştular. Bu özelliklerin başında dahili uygulama mağazası ve üçüncü parti uygulama desteği yer alıyor. Verilerinizi paylaşabileceğiniz birçok uygulamaya saat üzerinden erişebiliyorsunuz. GT Runner şu anda Runtastic, Komoot, Pedometer, GStep, StepSetGo, Boomerun, Abs Workout, STEPPI ve Runningapp uygulamalarıyla beraber kullanılabiliyor.

Ve GT akıllı saatlerin en önemli özelliklerinden biri de Huawei Watch GT Runner’la korunmaya devam ediyor. 451 mAh bataryaya sahip olan GT Runner, günlük kullanımda 14 güne varan pil ömrü sunabiliyor.

Huawei Watch GT Runner hem malzeme kalitesi hem sensör kalitesi, hem GPS avantajları hem de 3. parti uygulama desteğiyle şu ana kadar Huawei çatısı altında yapılmış en iyi akıllı saatlerden biri. Eğer spor hayatınızın bir parçasıysa kesinlikle göz atmanız gereken bir akıllı saat olmuş.

Huawei Watch GT Runner İncelemesi

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version