Tekno Takip

Huawei’den bir garip telefon tasarımı daha

Ulaş Utku Bozdoğan: Huawei’den bir garip telefon tasarımı daha 3

Huawei, Google servislerine ve 5G irtibatına erişim eksikliği nedeniyle popülerliği düşse de, görsel açıdan çarpıcı telefonlar yaratma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Yeni P60 serisi, şirketin tasarım lisanı konusundaki bağlılığının bir örneği. Fakat, internete sızan bir akıllı telefon modeli imajında, Huawei’nin daha enteresan bir şeyler yaptığı görülüyor. Bu model, Huawei Mate 60 olabilecek bir akıllı telefona işaret ediyor.

Renderlarda yer alan imajlar, Huawei’nin hayli garip görünümlü bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Aygıtın gerisinde büyük bir dairesel kamera yer alıyor. Lakin, bu akıllı telefonun kamera yerleşimi epey eşsiz. En az dört kamera sensörünü ortaya çıkaran birkaç açıklığı içeriyor. Kamera modülünde yer alan sensörler ortasında bir lazer, bir renk sıcaklık sensörü, bir periskop telefoto lensi ve bir ultra geniş açılı lens olduğu söyleniyor. Ayrıyeten Huawei P60 serisinde de bulunan bir değişken diyafram ana kamerası da mevcut. Bu sensörler, yüksek kaliteli bir amiral gemisi modeline işaret ediyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Huawei’den bir garip telefon tasarımı daha 1

Huawei’den bir garip telefon tasarımı daha

Renderlar, Huawei Mate 60‘a ilişkin olabileceği spekülasyonlarına neden oldu. Mate serisi, klâsik olarak yılın bu vaktinde amiral gemisi aygıtlarını piyasaya sürerken, bu spekülasyonların muhakkak bir tartısı var. Lakin, bu bilgilerin tuzak olabileceği konusunda temkinli olmakta yarar var.

Öte yandan, bu renderlar yalnızca telefonun tasarımı hakkında fikir veriyor. Huawei Mate 60’ın başka özellikleri hakkında şimdi bir şey bilinmiyor. Lakin, Huawei’nin amiral gemisi telefonlarında ekseriyetle en son teknolojileri kullandığını düşünürsek, yeni modelin de güçlü donanım özellikleri sunması bekleniyor.

Sonuç olarak, Huawei, P60 serisi ile tasarım konusunda epeyce savlı bir adım atmış görünüyor. Huawei Mate 60, yüksek kaliteli sensörleri ve değişik dizaynıyla, şirketin telefon üretimindeki kararlılığını sürdürdüğüne işaret ediyor. Lakin, renderların gerçekliği konusunda kesin bir bilgi yok, bu nedenle Huawei Mate 60‘ın tasarım ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi beklemek gerekiyor.

Exit mobile version