Tekno Takip

Hyundai TikTok yüzünden milyonlar ödeyecek!

İnanç Can Çekmez: Hyundai TikTok yüzünden milyonlar ödeyecek! 1

Otomobil üreticisi, yaklaşık 9 milyon ABD’li Hyundai ve Kia sahibini tazmin etmek için 200 milyon dolara varan bir uzlaşma ödemeyi kabul etti. Otomobilleri çalınan yahut hasar gören ve sigorta kapsamında olmayan müşteriler için ayrıyeten 145 milyon dolar ayrıldı. Şirketler ayrıyeten sigorta muafiyetlerini, daha yüksek sigorta primlerini ve başka ilgili masrafları karşılayacaklarını söylüyor.

Anlaşma, Elantra, Santa Fe ve Tucson dahil olmak üzere 2011 ve 2022 model yılları ortasında piyasaya sürülen çok çeşitli Hyundai ve Kia arabalarını kapsıyor. 2011-2014 Genesis Coupe de buna dahil. Markalar, bir otomobilin toplam kaybı için araç sahibi başına 6.125 dolara kadar ve araca ve herhangi bir ferdî mülke verilen hasar için 3.375 dolara kadar ödeme yapacak.

Markalar, bas-başlat özelliğini devre dışı bırakarak belli modeller (2017-2020 Elantra, 2015-2019 Sonata ve 2020-2021Venue gibi) için hırsızlık önlemeyi düzgünleştiren, bayi tarafından yüklenen bir güncelleme yayınladı. Güncelleme alabilen öbür araçlar, güncellemelerini haziran ayına kadar alacak. Muahedenin bir kesimi olarak Hyundai ve Kia, şoförlerin hırsızlık tedbire aygıtları satın almalarına yardımcı olmak için 300 dolara kadar takviye verecek. Etkilenen müşterilere şimdiden “onbinlerce” fiyatsız direksiyon kilidi sağladıklarını ve kapsamı sürdürmekte sorun yaşayan müşteriler için AAA sigorta seçenekleri sağladıklarını söylüyorlar.

“Kia Challenge”, 2022’nin ortalarında “Kia Boyz”un hırsızlık önleyici immobilizatörleri olmayan birçok Hyundai ve Kia otomobilini sıcak kabloyla bağlamak için USB kablolarını nasıl kullandıklarını gösteren TikTok görüntülerini yayınlamasının akabinde ortaya çıktı. Bu markaların hırsızlıkları kısa bir müddet sonra arttı ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Yönetimi, viral kliplerle ilişkilendirilen en az 14 kaza ve sekiz mevtin akabinde olaya karıştı.

Exit mobile version