Tekno Takip

İddia: Mac ve iPad’lere Dynamic Island Gelebilir!

Ulaş Utku Bozdoğan: İddia: Mac ve iPad'lere Dynamic Island Gelebilir! 3

Apple, geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 14 serisinin Pro modelleriyle “Dynamic Island” ismi verilen yepyeni bir özelliği bizlerle buluşturmuştu. Kullanıcılardan büyük beğeni toplayan bu özellik, bildirimlerden müzik kontrollerine kadar birçok kullanışlı işleve sahip olmanın yanı sıra iPhone’lara yepyeni bir kimlik de kazandırmıştı.

iPhone 15 serisinde de görmeye devam edeceğimiz Dynamic Island hakkında şimdi ise bazı önemli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialara göre Apple, özelliği gelecekte iPad ve Mac de dahil birden fazla cihaza getirmek istiyor.

İddiaya göre tvOS ve watchOS dışındaki tüm işletim sistemlerine Dynamic Island gelecek

“@analyst941” isimli bir Twitter kullanıcısının iddiası, Apple’ın tvOS ve watchOS dışında tüm işletim sistemlerine Dynamic Island’ı getirmek istediğini söylüyor. Ayrıca özelliğin iki üç yıl içinde Mac’e “yeni bir menü çubuğu” olarak geleceği de iddialar arasında yer alıyor.

Ayrıca özelliğin gerçek bir delik gerektirmeyeceğini ve bazı cihazlarda tamamen sanal olacağını da ekliyor. Bu iddia zaten ortalıkta dolaşıyordu. Söylentiler, FaceID için gerekli şeylerin ekranın altına gideceğini ve “sanal Dynamic Island”ı görebileceğimizi gösteriyordu.

Tabii ki bunların hepsi şimdilik tamamıyla bir iddia ve herhangi bir resmi açıklamaya dayanmıyor. Eğer doğruysa, Apple’ın birkaç yıl içinde bu çok işlevli özelliği birden fazla cihaza getirmesi mümkün olabilir. Özelliğin sevilmesi ve çok faydalı olması da bu iddiayı güçlendiriyor. Neler olacağını zamanla göreceğiz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version