Tekno Takip

Instagram çok konuşulacak özelliğini devreye soktu

Ulaş Utku Bozdoğan: Instagram çok konuşulacak özelliğini devreye soktu 1

Instagram, videolarını tek bir uygulamada birleştirirken otomatik olarak oluşturulan altyazıları kullanıma sunmaya başladı. Altyazılar tüm videolar için otomatik olarak etkinleştirilecektir, ancak kullanıcılar isterlerse bunu devre dışı bırakabilirler.

Otomatik oluşturulan altyazılar, kademeli olarak Instagram’daki tüm kullanıcılara sunuluyor. Bu altyazılar, videoları sesi kapalı izlemeyi tercih eden kullanıcılara yardımcı olacak gibi görünüyor.

Instagram çok konuşulacak özelliğini devreye soktu

Instagram başkanı Adam Mosseri, bu özelliğin uzun süredir kullanıcılar tarafından istendiğini söyledi. Yeni sistem, videolara altyazı eklemeyi son derece kolay hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda işitme engelli kullanıcılara da yardımcı oluyor.

Şu anda, otomatik olarak oluşturulan altyazılar 17 dilde desteklenmektedir. Bunlara İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Arapça, Vietnamca, İtalyanca, Almanca, Türkçe, Rusça, Tayca, Tagalogca, Urduca, Malayca, Hintçe, Endonezyaca ve Japonca dahildir. Instagram da kademeli olarak daha fazla dil ekleyeceğini belirtti.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version