Tekno Takip

Instagram yorumlarına beklenen yeni özellik geldi

İnanç Can Çekmez: Instagram yorumlarına beklenen yeni özellik geldi 7

İnanç Can Çekmez: Instagram yorumlarına beklenen yeni özellik geldi 1 Instagram her vakit kullanıcı etkileşimini ve yaratıcılığını geliştirmeye çalışan bir platform olmuştur. Ve artık, tanınan toplumsal medya uygulaması, kullanıcılarına daha da fazla cümbüş ve söz talihi getireceği kesin olan, uzun vakittir beklenen bir özellik ekledi: Gönderilere GIF‘lerle cevap verebilme. Duyuru, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ile bir sohbet sırasında Instagram’ın lideri Adam Mosseri tarafından yapıldı.

Instagram yorumlarına GIF desteği

Temelinde Instagram yorumlarına GIF’ler ile cevap verebilme özelliği yıllar öncesinde gelmiş olması gereken bir özellik diyebiliriz. Lakin Mosseri’nin de nitelediği üzere bu özellik “nihayet” gelebildi. Yorumlara GIF’lerin eklenmesiyle Instagram kullanıcıları artık sözlerin ve emojilerin ötesine geçerek kendilerini GIF veritabanı olan Giphy‘den animasyonlu imgelerle tabir edebilecekler.
Bu özellik halihazırda Instagram’ın hem IOS hem de Android uygulamasının son sürümünde kullanılabilir durumda. Çabucak üstteki görsellerde aslında bu özelliğin nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Buna ek olarak İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun geçen yıl Meta’ya (Instagram’ın ana şirketi) Giphy’yi satma buyruğu vermişti. Görünüşe nazaran Instagram, uygulama içindeki kullanıcı etkileşimlerini geliştirmek için tanınan GIF platformundan yararlanmaya karar verdi.
Exit mobile version