Tekno Takip

Instagram’da Etkinlik Kapatma Nasıl Yapılır?

Meral Erden: Instagram’da Etkinlik Kapatma Nasıl Yapılır? 9

Instagram, bugün dünya çapındaki milyonlarca aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi. Ancak yalnızca bir sosyal medya uygulaması değil, aynı zamanda pek çok uygulamaya taş çıkaran özellikleri ile başarılı bir mesajlaşma uygulaması. Her mesajlaşma uygulamasında olduğu gibi Instagram’da aktiflik kapatma işlemi en merak edilenlerden bir tanesi.

Instagram’da aktiflik kapatma işlemi sonunda hiçbir kullanıcı sizin aktif olup olmadığınızı ve ne zaman aktif olduğunuzu göremez. Tabii bu özelliği kapatırsanız siz de başkalarının aktif olup olmadığını göremezsiniz. Birkaç basit adımda mobil uygulamada, masaüstünde ve mobil internet tarayıcıda gerçekleştirebileceğiniz Instagram’da aktiflik kapatma nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla anlattık.

Instagram’da aktiflik kapatma işlemi nasıl yapılır?

Yöntem #1: Android’de Instagram aktiflik kapatma:

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda Instagram aktiflik kapatma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Aynı adımları uygulayarak Instagram’da yeniden aktif olarak görünebilirsiniz. Dilerseniz Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster seçeneği ile aynı sohbette olduğunuz kişinin, o sohbette aktif olup olmadığını görebilirsiniz.

Yöntem #2: iOS’ta Instagram aktiflik kapatma:

iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda Instagram aktiflik kapatma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Aynı adımları uygulayarak Instagram’da yeniden aktif olarak görünebilirsiniz. Dilerseniz Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster seçeneği ile aynı sohbette olduğunuz kişinin, o sohbette aktif olup olmadığını görebilirsiniz.

Yöntem #3: Masaüstü internet tarayıcıda Instagram aktiflik kapatma:

Herhangi bir bilgisayardaki masaüstü internet tarayıcı üzerinden Instagram aktiflik kapatma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Aynı adımları uygulayarak Instagram’da yeniden aktif olarak görünebilirsiniz. Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster seçeneği, masaüstü internet tarayıcıda görüntülenmiyor.

Yöntem #4: Mobil internet tarayıcıda Instagram aktiflik kapatma:

Herhangi bir mobil cihazdaki mobil internet tarayıcı üzerinden Instagram aktiflik kapatma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Aynı adımları uygulayarak Instagram’da yeniden aktif olarak görünebilirsiniz. Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster seçeneği, mobil internet tarayıcıda görüntülenmiyor.

Instagram’da aktiflik kapatma hakkında bilmeniz gerekenler:

Instagram sosyal medya platformunun sunduğu özellikler sayesinde başarılı bir mesajlaşma uygulaması gibi de kullanabiliyoruz. Kullanıcılar, herkesin onların ne zaman aktif olduğunu görmelerini istemiyorlar. Bu nedenle yukarıda anlattığımız yöntemleri izleyerek Instagram’da aktiflik kapatma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da aktifliğinizi kapattıktan sonra hiç kimse sizin o an aktif olup olmadığınızı ya da en son ne zaman aktif olduğunuzu göremez. Aynı zamanda siz de diğer kullanıcıların aktiflik durumunu göremezsiniz. Instagram aktifliğiniz açık olduğu zaman tüm kullanıcılar, mesajlar sayfasında adınızın yanında aktif olduğunuzu gösteren yeşil bir nokta ya da ne kadar süre önce aktif olduğunuzu gösteren bir bilgi görürler. Siz de diğer kullanıcıların bilgilerini görürsünüz.

Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster seçeneği biraz kafa karıştırıcı olabileceği için açıklayalım. Aktifliği kapattığınız zaman, bu seçenek de otomatik olarak pasif hale geliyor. Açık olduğu zaman, aynı sohbette aktif olduğunuz kişiyi görüyorsunuz. Yani konuştuğunuz kişi o an sohbetin içinde mi değil mi onu görüyorsunuz. Aktif olup da başkalarıyla mı konuşuyor sorusunun yanıtı işte.

Popüler sosyal medya platformu Instagram’da aktiflik kapatma nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve farklı cihazlar üzerinden bu işlemi gerçekleştirebileceğiniz yöntemlerden bahsettik. Instagram aktiflik özelliği hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version