Tekno Takip

Intel gözünü data merkezi kısmına dikti, çalışanlar huzursuz

Meral Erden: Intel gözünü data merkezi kısmına dikti, çalışanlar huzursuz 3

Meral Erden: Intel gözünü data merkezi kısmına dikti, çalışanlar huzursuz 1 Bu yıl büyük bir düşüş trendine giren Intel, işten çıkarmalara devam ediyor. Bilhassa döküm odaklı projelerin haricinde firma harcamaları kıstı ve çalışan sayısını azaltıyor. Bellek ve depolama kısımlarından sonra sıra bilgi merkezleri ve son kullanıcıya geldi.

Veri merkezlerinde işten çıkarma

Veri merkezleri Intel’in son kullanıcı pazarından sonra ehemmiyet verdiği ve yatırımlarını arttırdığı bir yer olmuştu. Ne var ki bellek ve depolama kısımlarının kapanması, grafik hızlandırıcıların istenen randımanı sağlayamaması üzere sebepler rekabette geriye düşmesine neden oldu. Bilgisayar pazarında ise tesirini hissettiren düşüşler bilhassa işlemci satışlarında hayal kırıklığı yarattı.

Gelen bilgilere nazaran Intel, bilgi merkezleri ve son kullanıcı kısmına yaptığı harcamaları yüzde 10 kısma kararı aldı. Ayrıyeten çalışan sayısında da yüzde 20 kesintiye gitmeyi planlıyor. Firma mevcut makro ekonomik koşullarda daha süratli hareket etmek istiyor. Geçtiğimiz yıl sonlarında da firma değerli işten çıkarmalar yapmıştı.

Exit mobile version